Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O importantă agenţie europeană ar putea avea sediul în România

uniunea-europeana

Suntem performanți în domeniul IT şi cercetării pentru robotică, prin urmare merităm să găzduim sediul unei agenții europene în materie, cu toate avantajele care decurg de aici, susține Victor Negrescu.

România poate fi o țară de rezidență foarte potrivită pentru a găzdui o posibilă Agenție Europeană pentru Robotică şi Inteligenţă Artificială, arată europarlamentarul într-un editorial publicat pe Euronews.com, argumentând faptul că cel puțin 5 noi centre de cercetare deținute de companii importante și-au stabilit recent sedii în țara noastră. Social-democratul propusese deja acest lucru și la Bruxelles, printr-un discurs susținut în Parlamentul European.

Citește și: SCENE ȘOCANTE A filmat transmis LIVE, pe internet, VIOLUL prietenei ei minore

Victor Negrescu subliniază că progresele tehnologice tot mai avansate în domeniul roboticii și al inteligenței artificiale aduc cu sine, dincolo de avantajele socio-economice evidente, și o serie de provocări, inclusiv de natură legislativă, care impun crearea unei agenții speciale de reglementare.

”Încă din momentul în care au început discuțiile de creare a unei Agenții Europene pentru Robotică și Inteligență Artificială am sugerat că România poate fi o țară de rezidență foarte potrivită, având în vedere că, recent, companii europene importante au stabilit în țara noastră cel puțin 5 centre de cercetare în robotică. În acest fel, țările Europei Centrale și de Est ar putea contribui în mod activ la o dezbatere care le privește în mod direct, dat fiind profilul economiilor lor”, arată Negrescu în editorialul său.

Citește și: Americanii au reținut o rusoaică sub acuzația că e…SPION: Cu ce se ocupa, da fapt, femeia / VIDEO HOT

Europarlamentarul mai scrie că această dezbatere merge dincolo de tema roboticii în sine și vizează viitorul economiei și societății, în special în ceea ce ține de taxare, etică sau mai ales dreptul muncii.

”Există temeri că robotica ar putea însemna pierderea a milioane de locuri de muncă pe întreg teritoriul Europei: nu doar cele cu o calificare redusă, dar și în sectoare cu valoare adăugată ridicată. Având în vedere actualul context, societatea europeană ar primi o grea lovitură în cazul în care acest scenariu s-ar adeveri și, realist vorbind, nu s-ar putea reorganiza suficient de rapid pentru a absorbi un astfel de nivel de șomaj. Prin urmare, dezvoltarea domeniului roboticii trebuie planificată în mod strategic, astfel încât aceasta să nu ducă la înlocuirea forței de muncă, ci, dimpotrivă, să o susțină”, mai subliniază Negrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.