Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O importantă filială a PSD e în prag de IMPLOZIE: Se cere INTERVENȚIE de la centru

PSD2

Mai mulţi primari ieşeni social-democraţi s-au întâlnit marţi după-amiaza, la un hotel din apropierea Iaşiului, pentru a lua o decizie faţă de declaraţiile făcute în ultima perioadă de primarul Mihai Chirica, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Iaşi.

Timp de trei ore, peste 20 de primari din judeţ au discutat situaţia creată în urma declaraţiilor şefului filialei PSD, Mihai Chirica. În cele din urmă, în cadrul întrunirii informale, edilii au decis trimiterea unei scrisori către Guvern şi conducerea centrală a PSD, pentru a-şi arăta susţinerea faţă de actuala guvernare dar şi că se dezic de declaraţiile lui Mihai Chirica.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în învățământ: O profesoară a fost condamnată pentru că s-a culcat cu 3 elevi / FOTO

"Am stabilit încă de vineri, în Comitetul Executiv, ca toţi primarii de la Iaşi, şi dumnealui (Mihai Chirica - n.r) să susţinem Guvernul Grindeanu şi pe Liviu Dragnea. Duminică, dumnealui a spus altceva. Ne-am consultat în această direcţie şi am stabilit să facem o scrisoare prin care susţinem Guvernul Grindeanu şi PSD şi ne dezicem de Mihai Chirica şi declaraţiile făcute în spaţiul public. Bucureştiul are obligaţia ca, în cel mai scurt timp, să decidă soarta lui Mihai Chirica, în funcţie de preşedinte interimar al PSD Iaşi şi vicepreşedinte al partidului", a declarat jurnaliştilor primarul comunei Schitu Duca, Mihai Mihalache.

De cealaltă parte, primarul Mihai Chirica a declarat că întâlnirea informală a primarilor PSD de la hotelul Bucium "este o formă de manifestare care s-a întâmplat într-un cerc de prieteni".

Citește și: Explicațiile celor mai frecvente 5 vise: Ce înseamnă dacă visezi că faci sex sau cazi în gol

"PSD are sediul pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt. Cei care au fost acolo nu vor să scape posibilitatea finanţărilor de la Uniunea Europeană pentru comunităţile lor, pe care eu sunt de acord să le susţin în continuare", a declarat Mihai Chirica pentru AGERPRES.

El a ţinut să precizeze că prin declaraţiile făcute până acum nu a încălcat statutul partidului, dar nici nu şi-a încălcat promisiunile făcute în campania electorală.

Citește și: PREMIERĂ ISTORICĂ Au fost creați embrioni micști umani și de porc

"Ei (primarii PSD din judeţ - n.r) şi-au pronunţat un punct de vedere. Mi se pare rezonabil să-i ascultăm. Trebuie să le oferim posibilitatea să se exprime. Curiozitatea mea maximă este cum de au reuşit să se contrazică singuri de la discuţia (din cadrul Biroului Executiv Judeţean - n.r) la discuţia de marţi.Nu e o consecvenţă în opinii. Asta nu înseamnă că un om care are un punct de vedere nu trebuie ascultat. (...) Nu înseamnă că trebuie să facem permanent un schimb de replici. Dacă au un argument solid, fundamentat pe încălcarea principiilor PSD şi ceea ce am promis în campania electorală, mă supun lor. Dacă este doar o divagare a unui subiect bazat pe oponenţa mea faţă de unele decizii care au coborât foarte mult partidul în sondaje, au scos în stradă oameni care manifestă democratic şi au denaturat programul de guvernare de la ceea ce trebuie făcut la ceea ce nu trebuie făcut, lucrurile sunt în continuare comentate", a mai spus Mihai Chirica.

Citește și: OFICIAL Ea este noua IUBITĂ a lui Brad Pitt / FOTO 18+

Costică Postârnac - primarul din Ipatele şi Mihai Mihalache - primarul din Schitu Duca i-au cerut anterior lui Chirica, prin intermediul ziariştilor, să renunţe la declaraţiile critice făcute la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea, şi a Guvernului Grindeanu.

Pe de altă parte, printr-o scrisoare deschisă, Paul Corneliu Boişteanu, preşedintele organizaţiei municipale PSD Iaşi, a informat că nu este de acord cu aceştia.

Citește și: Am prins-o pe Simona Gherghe cu paharul în mână, gravidă în 5 luni / EXCLUSIV FOTO

"Poziţii precum cele ale colegilor noştri Laicu, Mihalache sau Postârnac nu sunt şi nu ar putea fi niciodată asumate de o organizaţie politică modernă precum este Organizaţia Municipală Iaşi a PSD. (...) Indiferent de opiniile noastre personale, este evident că domnul Mihai Chirica s-a exprimat în calitate de vicepreşedinte ales al PSD şi de primar al municipiului Iaşi. Domnul Mihai Chirica, aşa cum este şi normal, înţelege să fie primarul tuturor ieşenilor, inclusiv al miilor de persoane care au ales să se manifeste paşnic în stradă, nu doar al membrilor PSD. Aceasta este şi atitudinea noastră, a celor care suntem onoraţi cu demnitatea de consilieri locali ai municipiului Iaşi", a spus Boişteanu, printr-un comunicat de presă.

El a menţionat că în 2015, când Mihai Chirica a fost reales la şefia locală a partidului, i-a chemat pe oameni alături de el pentru a construi împreună ''un nou început'' pentru PSD Iaşi.

Citește și: Am prins-o pe Simona Gherghe cu paharul în mână, gravidă în 5 luni / EXCLUSIV FOTO

"Mihai Chirica s-a ţinut de cuvânt, iar acest 'nou început' (...) a însemnat mai multă deschidere a partidului către ieşeni, către tineret, intelectualitate şi societatea civilă, posibilitatea de a discuta liber şi deschis despre problemele comunităţii şi ale partidului, atât în sediul PSD, cât şi public, precum şi crearea şi menţinerea unei atmosfere de colegialitate şi prietenie între membrii organizaţiei. Aşa cum a promis, Mihai Chirica a respins programatic politica 'pumnului în gură' şi a 'pumnului în masă', militând pentru normalitate, dialog şi colaborare", a declarat, prin intermediul comunicatului, Paul Boişteanu.

Conform acestuia, în prezent, organizaţia municipală Iaşi a social-democraţilor este una dintre cele mai dinamice, dar şi mai performante din ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.