Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O intrebare adresată #COLECTIV candidaţilor Predoiu, Nazare, Popescu, Pocora, Raeţchi şi Mironescu

de Razvan Zamfir, jurnalist

Doamnă şi domnilor candidaţi, cereţi votul în numele Partidului Naţional Liberal care, după tragedia Colectiv, şi-a asumat sintagma „corupţia ucide”, lansată de Preşedintele României, şi a promis un nou model de administraţiei publică locală. Unul desprins total de metodele nesănătoase ale trecutului. Apoi, o parte dintre dumneavoastră v-aţi delimitat public de Marian Munteanu, una dintre cele 4 propuneri succesive ale PNL pentru Primăria Generală. O astfel de atitudine demonstrează o preocupare fața de partidul din care faceți parte și, bineînțeles, o atenție aparte la persoanele care vă pot fi asociate. Sunt convins că și ceilalți candidați liberali, care nu au avut un punct de vedere față de persoana domnului Munteanu, sunt la fel de interesați de componența echipei din care fac parte. În fond, fiind membri ai aceluiași partid, se presupune – în lipsa unui alt punct de vedere exprimat public – că sunteți solidari cu toți ceilalți candidați ai PNL.

Acesta este motivul pentru care, acum, la începutul ultimei săptămâni de campanie electorală, cu doar câteva zile înaintea alegerilor locale, vă cer o mostră de bună credință.

Teoretic, susțineți o platformă anticorupție și credeți cu sinceritate în dictonul ”corupția ucide”. Practic, sunteți co-echipierii domnului Răzvan Sava, candidatul PNL pentru Primăria Sectorului 4, un om politic aflat într-o alianță ostantivă cu ex-primarul Cristian Popescu Piedone, actual lider al Partidului Puterii Umaniste Social-Liberal.

Vă reamintesc, Cristian Popescu Piedone (PSD – PC – UNPR – PPU-SL) și-a anunțat retragerea definitivă din viața politică după ce a fost acuzat de abuz în serviciu și fals intectual și a fost arestat preventiv în dosarul Colectiv.

"Eu nu am să mai fiu nici primarul Piedone, nici politicianul Piedone. Am să fiu omul Cristian Popescu. Şi sper să mă ajute Dumnezeu să fiu cea mai bună versiune a acelui om" Cristian Popescu Piedone, 30 noiembrie 2015

Însă domnul Piedone nu doar că nu s-a retras din viața politică, ci a preluat șefia organizației de București a partidului prezidat de Maria Grapini și încercat să obțină un nou mandat de primar. De fapt, doar decizia definitivă a magistraților Tribunalului București l-a împiedicat pe domnul Popescu-Piedone să se înscrie, din nou, în alegeri. Promisiunea făcută a fost oricum încălcată. Domnul Piedone s-a reîntors în viața politică, în calitate de susținător al colegului dumneavoastră, Răzvan Sava.

Domnii Sava și Piedone fac campanie împreună. Domnii Sava și Piedone vorbesc împreună cetățenilor din Sectorul 4. Domnii Sava și Piedone promit împreună. Domnii Sava și Piedone împart materiale electorale împreună. Domnii Sava și Piedone se vopsesc pe față și mănâncă vată de zahăr împreună.

content-image

Candidatul ”partidului anticorupție” și primarul arestat preventiv în dosarul Colectiv sunt o echipă. Dumneavoastră, doamnă și domnilor Pocora, Predoiu, Nazare, Popescu, Raețchi și Mironescu, sunteți parte a echipei Sava-Piedone? Îl mai susțineți pe Răzvan Sava, protejatul politic al domnului Piedone?

Da sau nu?

---

Citeste-l pe Razvan Zamfir si pe www.razvanzamfir.ro

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.