Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O judecătoare a dat în judecată un jurnalist. 50.000 de euro daune pentru difuzarea de informaţii publice

judecatori

Un jurnalist este dat în judecată de o judecătoare de la Tribunalul Cluj, pentru că a scris despre procesele acesteia. În condiţiile în care procesele sunt publice, deci şi informaţiile difuzate erau accesibile oricui era interesant, judecătoarea îi cere jurnalistului daune de 50.000 de euro pentru că i-ar fi afectat viaţa privată.

Judecătoarea Anca Groza, de la Tribunalul Cluj, l-a dat în judecată pe jurnalistul Alin Golban, de la clujust.ro, care a scris că și-a dat în judecată tatăl pentru a-l pune sub interdicție și a pierdut și că și-a dat în judecată fostul soț, după 16 ani, pentru se majora pensia de întreținere a copilului adolescent. În acest al doilea proces, judecătoarea a cerut 4.000 de euro sau 8.000 de lei. Instanța a dat 3.500 de lei, adică exact cât plătea și înainte fostul soț, lucru consemnat în decizia Tribunalului Sălaj. "Dacă faptul că o judecătoare cu experiență pornește astfel de acțiuni în instanță și mai și pierde nu e subiect de presă și de interes, nu știu ce mai e. Mai ales pe un site jurnalistic despre justiție! În plus, până una alta, procesele în România sunt publice", afirmă Alin Golban.

Vezi şi: Nuclearelectrica, anunţ după 'revoluţia fiscală': Salariile nete se menţin şi chiar cresc

"De asemenea, cele două procese de mai sus au un element comun de maxim interes public. Reclamanta-judecătoarea Anca Groza a angajat detectivi pentru a-i urmări pe tatăl ei și pe fostul soț! Rapoartele detectivilor sunt depuse la dosarele din instanțe. (...) Aceste informații au venit după ce aceeași judecătoare a dat în judecată poliția rutieră să-i anuleze un avertisment după ce a trecut pe roșu și a provocat un accident rutier. Și acea acțiune i-a fost respinsă. Adică după ce că ai fost iertată cu un avertisment, în condițiile în care un om de rând primea o amendă babană, tot tu pornești proces.", mai spune jurnalistul.

Procesul va fi judecat la Tribunalul Mureş. Judecătoarea Anca Groza l-a angajat pe avocatul Mihai Lăpușan, cel care a câștigat un proces pentru un ziarist dat în judecată de un secretar de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.