Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O legendă a gimnasticii, cu origini române, spune că a fost VIOLATĂ de un campion mondial / VIDEO

Sportiva ucraineană Tatiana Guţu, medaliată cu aur la individual compus în 1992 la Jocurile Olimpice de la Barcelona, îl acuză pe fostul campion mondial, belarusul Vitali Şcerbo, că a violat-o când avea 15 ani.

Ea o acuză pe Tatiana Toropova, colegă de echipă, şi pe Rustam Şaripov, un gimnast ucranean, că nu au ajutat-o şi susţine că Toropova ar fi asistat la viol, care a avut loc la o competiţie la Stuttgart, în 1991, scrie news.ro.

Citește și: Simona Halep dă o nouă lovitură! Imagini fabuloase

"Acesta este actul meu de curaj după 27 de ani. Tatiana Toropova , te-am crezut prietena și coechipiera mea, mulțumesc că nu ai fost destul de curajoasă pentru mine când aveam mai multă nevoie de tine, când trebuia să lupți pentru drepturile femeilor și pentru "Nu înseamnă nu". Ai fost acolo, ai auzit tot și nu m-ai apărat...

Ruslam Șaripov, mulțumesc că ai fost un bun prieten și nu m-ai protejat de amicul tău, pe mine, o fetiță de 15 ani. El m-a violat în la Stuttgart în 1991. Vitaly Șcherbo, tu ești monstrul care m-a ținut în propria mea închisoare, care m-a făcut să-mi fie frică mulți ani. Știu că o să negi, dar detaliile mele sunt mai puternice decât cuvintele tale. Sunt mai puternică decât oricând, nu mă mai poți învinge. Acesta este povestea mea de Cenușăreasă. Îți voi supraviețui și voi sprijini pe oricine vrea să vorbească despre tine.", a scris Guţu pe Facebook.

Citește și: EXCLUSIV! Planul lui Dragnea cu miniştrii lui Tudose! Omul surpriză care se vrea viitor preşedinte (surse)

Guţu a fost campioană olimpică la individual compus şi cu echipa Comunităţii Statelor Independente în 1992 la Barcelona. Ea este în prezent antrenoare în SUA.

Tatiana Guțu s-a născut în Ucraina, la Odessa, în 1976, într-o familie cu origini române. A început gimnastica la șase ani și a reprezentat în concursuri Uniunea Sovietică și Ucraina. Prima sa competiție majoră a fost în 1991, la Campionatele Mondiale de la Indianapolis, unde a urcat pe prima treaptă a podiumului cu echipa Uniunii Sovieticii. La aceeași ediție a mai câștigat două medalii de argint, la bârnă și paralele. După cele patru distincții cucerite la JO 1992, ea a decis să se retragă, iar acum trăiește în SUA.

Citește și: Anunț important din partea Cabinetului Tudose! Pe ce a fost bătaie luni – mii de persoane au profitat de un program foarte căutat

În ultimele zile tot sub hashtag-ul #metoo tot mai multe femei au scos la lumină momente în care au fost hărțuite sau molestate de bărbați. Totul a pornit de la poveștile multor actrițe care l-au acuzat pe producătorul Harvey Weinstein de hărțuite sexuală și chiar violuri, printre ele numărându-se Angelina Jolie sau Gwyneth Paltrow.

Citește și: Guvernul pregătește o lege cu dedicație! Cine va fi ajutat de actul normativ care ar putea fi adoptat foarte curând .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.