Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O marcă de bere preferată de români, în PERICOL. Decizia RADICALĂ luată de Guvernul ungar

www.heineken.com
heineken

Guvernul de la Budapesta a propus un proiect de lege care prevede interzicerea uzului în scopuri comerciale a simbolurilor regimurilor totalitare, după ce un tribunal din România a dat câştig de cauză firmei Heineken în procesul intentat unui producător de bere din Harghita, relatează publicaţiei FT, scrie Mediafax.

Sigla mărcii de bere Heineken, care include o stea roşie, ar putea fi interzisă în Ungaria dacă Parlamentul de la Budapesta aprobă proiectul de lege propus de Guvernul ungar privind interzicerea simbolurilor regimurilor totalitare.

Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, spune că legea are drept scop principal să protejeze demnitatea victimelor Holocaustului şi ale comunismului, relatează agenţia de ştiri MTI.

SURSE - Dragnea își duce 'elevii' în excursie: miza reuniunii PSD din Delta Dunării

Însă, oficialul ungar a mai adăugat că interesele naţionale ale Ungariei, fie ele în ţară sau peste frontiere, nu pot fi încălcate fără a avea consecinţe, făcând referire la cazul procesului intentat în România de Heineken împotriva producătorului mărcii de bere Csiki Sor, compania olandeză acuzând faptul că numele acestei mărci este mult prea similar cu cel al brandului Ciuc.

Salariul incredibil pe care îl are Mircea Badea, acum, la Antena 3

Lazar a mai acuzat Heineken a folosit toate mijloacele necesare pentru a discredita interesele maghiare, spunând că problema folosirea mărcii ar fi putut fi soluţionată prin utilizarea în comun a numelui.

La rândul său, vicepremierul Zsolt Semjen a declarat că protejarea unei mici companii care se confruntă cu atacul unei firme multinaţionale este mai degrabă o chestiune de interes naţional decât una economică.

În luna ianuarie, un tribunal din Târgu Mureş a interzis producătorului de bere Lixid Project să folosească marca Csiki Sor ca urmare a unei sesizări a companiei Heineken care acuza faptul că numele acestei mărci este mult prea similar cu cel al brandului Ciuc.

Producătorul de bere Lixid Project, care are aproximativ 140 de angajaţi şi are sediul în localitatea Sânsimion din judeţul Harghita, a anunţat că va prezenta cazul în faţa Curţii Europene de Justiţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.