Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O mare companie din România îşi cere insolvenţa. Patronul e prieten cu Iohannis

insolvent

Una dintre cele mai puternice afaceri antreprenoriale româneşti, distribuitorul de materiale de construcţii şi articole de bricolaj Ambient Sibiu, şi-a cerut insolvenţa şi încearcă să blocheze până atunci executarea silită a bunurilor companiei.

„Modul în care a evoluat în ultimii ani sectorul construcţiilor şi al comerţului cu materiale de construcţii a arătat că piaţa autohtonă rămâne în continuare una dificilă, o piaţă în care doar firmele care în ultimii ani au adoptat măsuri de consolidare şi eficientizare a afacerii au reuşit să treacă peste dificultăţile acestei perioade“, spun reprezentanţii Ambient într-un comunicat de presă trimis cu ocazia cererii de intrare în insolvenţă.

Potrivit Ziarului Financiar, businessul Ambient, fondat de antreprenorul Ioan Ciolan la începutul anilor ‘90, a trecut printr-un amplu proces de restructurare în ultimii ani, care a implicat diverse măsuri pentru reducerea gradului de îndatorare. Compania a înregistrat anul trecut un declin de 20% al vânzărilor, care au coborât sub 500 de milioane de lei. Compania a trecut pe pierderi, cu un rezultat negativ de 32 de milioane de lei, de la un profit de 37 de milioane de lei în anul anterior, potrivit datelor raportate la Finanţe.

Ioan Ciolan, director general al Ambient, este unul dintre puţinii prieteni apropiaţi ai familiei Iohannis. Klaus Iohannis a sărbătorit, în noiembrie 2014, victoria de la alegerile prezidenţiale, alături de câţiva prieteni. Printre cei invitaţi la reşedinţia familiei Iohannis din Sibiu s-a aflat şi Ioan Ciolan. Ambinet SA s-a aflat şi în vizorul DIICOT, într-o anchetă care vizează potențiale fapte ilegale comise de societati cu care Ambient a avut relații comerciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.