Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O mare victorie!

Impozitul specific - o mare victorie pentru turismul românesc!

 

Salut pe această cale adoptarea de către Camera Deputaților, cu un vot covârșitor, a Legii impozitului specific, care reprezintă o mare victorie pentru industria turismului  din România.

 

Încă din  anul 2015  am acționat  pentru ca această măsură să devină realitate, o măsură cerută de majoritatea operatorilor din turism, care să vină în sprijinul dezvoltării acestei industrii.

 

Așa cum spuneam și anut trecut, implementând această soluție statul își va crește încasările, pentru că toți operatorii vor plăti o taxă,  iar mediul economic nu va mai fi agasat cu controale și se va concentra pe investiții, dezvoltare, creare de noi locuri de muncă. În câteva cuvinte, firescul de care avem nevoie.

 

Nesiguranța încasărilor, momentele penibile, umilințele, vor putea fi evitate foarte simplu, prin aplicarea acestei legi. Statul roman va avea de câștigat, deoarece Ministerul Finanțelor  va putea previziona încasările din acest domeniu, iar experiența celorlalte momente de „împrietenire” fiscală a statului cu întreprinzătorii a arătat că încasările bugetare au cunoscut creșteri semnificative.

 

Impozitul specific, presupune ca agentul economic să plătească o taxă, calculată în funcție de anumiți coeficienți, urmând apoi să fie lăsat să-și desfășoare activitatea în liniște, fără controalele ANAF-ului, fără teama de a fi închis, fiind lăsat să se concentreze pe investiții  şi crearea de noi locuri de muncă.

Acest impozit este fără îndoială o măsură care va construi un parteneriat de tip win-win, ambele părți fiind câștigatoare prin introducerea taxei. Statul își va încasa impozitul fără suspiciunea că agentul economic evazionează bugetul de stat, în timp ce acesta din urmă își va desfășura activitatea în liniște, fără a mai apela la tertipuri sau încasări nefiscalizate, aceste “obiceiuri” urmând să devină istorie. Noul impozit fiscal,  cu siguranță va aduce o stare de normalitate pentru turismul din România.

 

Le multumesc încă o dată tuturor celor care au înțeles necesitatea adoptării acestei măsuri, chiar dacă după îndelungi dezbateri, important este că astăzi industria turismului poate reveni la o stare de normalitate, singura cale spre dezvoltare.

 

Deputat Mihai Tararache

Comisia pentru turism a PNL

 

 

 

 

 

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.