Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă alunecare de teren în județul Galați

METEO - PLOI - GALATI

O alunecare de teren produsă în urma precipitaţiilor abundente de săptămâna trecută, în localitatea gălăţeană Suceveni, avansează către trei gospodării, aflate la doar 20 de metri distanţă, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Eugen Chiriţă, potrivit agerpres.ro

Potrivit acestuia, alunecarea s-a manifestat la început prin prăbuşirea unei porţiuni din malul pârâului Oarba şi a avansat doi metri dinspre pârâu către gospodăriile sătenilor, distrugând o porţiune dintr-o plantaţie de viţă de vie.

Descoperire MONUMENTALĂ: Când ar fi ajuns, de fapt, oamenii în 'Lumea Nouă'


Chiriţă a spus că, deocamdată, nu se impune evacuarea celor trei case din apropiere, însă zona a fost împrejmuită, s-a interzis accesul oamenilor şi animalelor şi s-au montat ţăruşi-martor pentru a se măsura viteza de deplasare a alunecării.

Cel mai NEGRU SCENARIU: Unde ar putea ajunge armata rusă


Aceasta este a doua localitate din judeţ în care s-a produs o alunecare de teren, după ce la sfârşitul săptămânii trecute, în satul Izvoarele, a avut loc o alunecare de teren la o distanţă de 50 de metri de cinci case cu 14 locatari. Deşi alunecarea avansează zilnic cu 30-35 de centimetri, deocamdată nu s-a luat măsura evacuării persoanelor de acolo, zona fiind împrejmuită şi securizată. Localnicii din zonă, conform autorităţilor, vor fi evacuaţi dacă fenomenul va pune în pericol structura de rezistenţă a locuinţelor. 

Tot din cauza precipitaţiilor abundente, traficul rutier a fost închis pe DJ241G, km 9+650 km şi km 9+800, între localităţile Ţepu şi Ţepu de Sus, existând rute ocolitoare. În zona menţionată, terenul s-a surpat, iar pentru refacerea şoselei este nevoie de efectuarea unui studiu geo-tehnic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.