Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă DRAMĂ printre imigranți: Naufragiu de proporții în Mediterană

economist.com
naufragiu mediterana

Grecia desfăşura vineri dimineaţă o importantă operaţiune de salvare a sute de migranţi aflaţi pe o ambarcaţiune care a naufragiat în largul coastelor insulei Creta, a anunţat poliţia portuară locală, potrivit AFP, citează agerpres.ro.

''Numărul persoanelor în pericol ar putea atinge sute. Sunt oameni în apă, iar navele din zonă au lansat colaci de salvare şi intervin pentru salvarea migranţilor'', a precizat o purtătoare de cuvânt a poliţiei portuare greceşti. 

Ambarcaţiunea, având o lungime de 25 de metri, este pe jumătate scufundată. Ea fost semnalată de o navă de pasageri la 75 de mile sud de insula Creta. 

Poliţia portuară greacă a trimis la locul incidentului două nave de patrulare, un avion şi un elicopter. Cel puţin patru nave care se aflau în zonă participă la operaţiunile de salvare. 

Provenienţa ambarcaţiunii cu migranţi nu este cunoscută, dar autorităţile nu exclud nicio ipoteză - ea ar putea veni din Turcia, Libia sau Egipt. 

Poliţia portuară din Creta a interceptat pe 27 mai, în largul coastelor insulei, o vedetă condusă de doi presupuşi traficanţi de persoane, un ucrainean şi un egiptean, care transporta 65 de sirieni, afgani şi pakistanezi. Poliţia portuară nu a precizat dacă nava, plecată din Turcia, se îndrepta spre Italia sau a optat pentru acest traseu pentru a ajunge în Grecia evitând patrulele NATO desfăşurate mai la nord, în Marea Egee. 

Desfăşurarea navelor NATO vizează mai ales 'tăierea' rutei prin Marea Egee folosite începând de anul trecut de sute de mii de migranţi pentru a ajunge în Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.