Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă întâlnire dintre Abe şi Trump va avea loc la sfârşitul lunii ianuarie

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe ar urma să aibă o întâlnire cu Donald Trump la aproximativ o săptămână după ce acesta va fi învestit preşedinte al Statelor Unite pe 20 ianuarie, transmite marţi agenţia de presă Jiji, preluată de Reuters, conform agerpres.

Abe s-a întâlnit cu Trump la New York luna trecută, la scurt timp după victoria acestuia din urmă în alegeri, şi potrivit Jiji, noua întâlnire Abe-Trump ar avea loc în jurul datei de 27 ianuarie. Ceremonia de învestire a lui Trump are loc pe 20 ianuarie.

Citeşte şi: Sfidând criticile americane, Israelul legalizează 4000 de locuinţe în Cisiordania ocupată

Un purtător de cuvânt al biroului prim-ministrului japonez a declarat că nu are cunoştinţă despre întâlnire şi a refuzat să comenteze.

Abe a fost primul lider străin cu care Trump s-a întâlnit după victoria în alegeri şi ar putea fi primul lider străin cu care se întâlneşte după ce devine oficial preşedinte al SUA, ceea ce sugerează că legăturile puternice cu Japonia sunt importante pentru Trump, comentează Reuters.

Alianţa militară SUA-Japonia este piatra de temelie a apărării Japoniei şi politicii sale externe, dar comentariile lui Trump din timpul campaniei i-au făcut pe mulţi să se îndoiască de angajamentul său în legătură cu acest lucru.

Citeşte şi: Putin a promulgat noua doctrină privind securitatea informaţională a Rusiei

De asemenea, unii se tem că economia dependentă de export a Japoniei ar putea fi afectată dacă Trump adoptă politici protecţioniste care ar reduce comerţul mondial.

Trump a promis să retragă SUA din Parteneriatul Trans-Pacific, ceea ce ar fi o lovitură pentru Japonia, care speră ca acordul de liber schimb să ducă la extinderea exporturilor nipone şi să încurajeze reformele structurale pentru ca sectorul său agricol să devină mai competitiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.