Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă lege a pensiilor parlamentarilor va fi elaborată de PNL

Eugen Nicolaescu

Liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, consideră că doar abrogarea legii pensiilor parlamentarilor reprezintă o măsură populistă, motiv pentru care anunţă că liberalii vor elabora o nouă lege a pensiilor, în care să nu mai apară pensiile speciale.

Citește și: Tăriceanu spune că data de 11 decembrie este nepotrivită pentru alegeri

"Am avut foarte multe discuţii pe tema abrogării legii pensiilor privilegiate ale parlamentarilor. Am luat decizia că numai anularea legii pensiilor parlamentarilor ar putea să fie considerată o măsură populistă şi nu vrem să cădem în acest păcat. Am zis hai să facem o lege nouă a pensiilor, în care toate pensiile speciale să nu mai fie tratate pensii speciale şi să fie tratate după criterii corecte, obiective şi valabile pentru toţi cetăţenii, indiferent unde lucrează. Colega noastră Mariana Câmpeanu a venit cu o serie de propuneri, cu o serie de direcţii, am hotărât ca, în aproximativ două săptămâni, să facem un asemenea proiect de lege şi toţi cetăţenii României să poată să beneficieze de un alt sistem de pensii. Atunci toate pensiile speciale nu îşi au rostul", a precizat, joi, Nicolăescu la Camera Deputaţilor.

El a explicat că primul criteriu pe care se va axa noua lege a pensiilor va fi cel al contributivităţii.

"Pentru toţi cetăţenii ţării, indiferent unde lucrează, să se ia în considerare, la stabilirea punctului de pensie, ultimii cinci ani şi acolo să vedem - putem 75%, putem 90% din valoarea salariului din ultimii cinci ani. Facem calcule în acest moment şi atunci toate se aplică tuturor cetăţenilor. În funcţie de calcule, dacă se depăşeşte sau nu se depăşeşte contributivitatea, să se poată da o derogare, prin finanţarea diferenţei din bugetul de stat, ca să nu distrugem sistemul de pensii care astăzi funcţionează", a explicat liderul deputaţilor liberali, potrivit Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.