Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă lovitură a autorităților: Un primar a fost condamnat DEFINITIV

celula puscarie

Judecătorii au dat o mega lovitură. Au condamnat definitiv un primar de oraș. Acesta va sta doi ani și opt luni în spatele gratiilor.

Primarul suspendat din Techirghiol, Adrian Stan, a fost condamnat definitiv la doi ani și opt luni de închisoare cu executare. Decizia a fost luată, marți, de către magistrații Curții de Apel Constanța. Amintim că, în octombrie 2015, Stan a fost prins în flagrant de procurori luând mită, în parcarea unui hotel de pe bulevardul Mamaia din Constanța. El a fost reținut și, ulterior, arestat preventiv și trimis în judecată pentru luare de mită. Totodată, Stan a fost suspendat din funcția de primar, atribuțiile sale fiind preluate de viceprimarul Iulian Soceanu.

Citește și: Primele dezvăluiri ale lui Miron Mitrea după ieșirea din pușcărie: Ce a spus fostul ministru

Stan a fost prins luând 40.000 de lei șpagă de la reprezentantul unei societăți comerciale care avea contract cu Primăria Techirghiol. Potrivit anchetatorilor, Stan ar fi cerut, în perioada 2013-2015, sume de bani pentru a debloca o serie de plăți de la Primăria Techirghiol către firma respectivă. Procurorii mai spun că, în 13 octombrie, primarul ar fi pretins sumele de 40.000 și 64.000 de lei, adică 4% din contravaloarea a două facturi de 1,1 milioane de lei, respectiv 1,6 milioane de lei, conform telegrafonline.

Facturile cu pricina reprezentau valoarea unor lucrări efectuate de către firma denunțătorului în cadrul unui proiect derulat de Primăria Techirghiol. În februarie, Stan a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Constanța la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare, după ce și-a recunoscut fapta în fața instanței. Totuși, procurorii au făcut apel la Curtea de Apel, care l-a trimis pe Stan după gratii. El își va executa pedeapsa la Penitenciarul Poarta Albă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.