Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă lovitură pentru judecătoarea șpăgară din Dosarul Transferurilor

Geanina Terceanu

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât luni suspendarea din funcţie a judecătoarei Geanina Terceanu, de la Tribunalului Bucureşti, ca urmare a dispunerii faţă de aceasta a măsurii arestării preventive.

Geanina Terceanu a fost arestată preventiv pentru 30 de zile în urma deciziei din 20 noiembrie a Curţii de Apel Bucureşti, care a admis propunerea DNA. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.

Citește și: Propunere BOMBĂ pentru șefia PNL: ”Rareș Bogdan poate să învingă PSD!”

"Hotărârea de suspendare din funcţie a fost luată de Secţia pentru judecători în temeiul dispoziţiilor art. 40 lit. j) din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, conform cărora secţiile Consiliului dispun suspendarea din funcţie a judecătorilor şi procurorilor şi art. 62 alin. (1) lit. a1) din Legea 303/2004, potrivit cărora judecătorul este suspendat din funcţie când faţă de acesta s-a dispus arestarea preventivă", se arată într-un comunicat al CSM.

Geanina Terceanu, acuzată că a cerut 220.000 euro mită pentru a da o soluţie de achitare în dosarul transferurilor din fotbal, a fost arestată preventiv alături de fraţii Ioan şi Victor Becali.

Citește și: DETALII inedite despre cel mai recent dosar al lui Dan Șova: Ce-l poate trimite după gratii / VIDEO

În dosar este urmărit penal pentru dare de mită şi Cristian Borcea, fost preşedinte executiv al clubului de fotbal 'Dinamo'.

Potrivit DNA, pe 24 februarie 2009, judecătoarei Geanina Terceanu i-a fost repartizat spre soluţionare dosarul transferurilor, cauză în care Cristian Borcea, Ioan şi Victor Becali fuseseră trimişi în judecată alături de alţi conducători din fotbal pentru înşelăciune şi de evaziune fiscală.

Pe 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu a pronunţat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare faţă de toţi inculpaţii în temeiul dispoziţiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 - 'fapta nu există'.

Citește și: Ce riscă Victor Ponta din cauza doctoratului

"Din probele existente la dosarul cauzei a rezultat faptul că - pentru a pronunţa această soluţie de achitare - Geanina Terceanu a primit de la inculpaţii Ioan şi Victor Becali şi de la suspectul Cristian Borcea în mai multe tranşe suma totală de 220.000 de euro, începând cu aprilie 2009 şi până în mai 2012. Sumele de bani primite cu titlu de mită au fost remise magistratului de către cele trei persoane fie personal, fie prin intermediar, în diferite locaţii din Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Ialomiţa. În cursul anului 2009, o parte din banii primiţi au fost folosiţi de Terceanu la achiziţionarea unei locuinţe", susţin procurorii.

DNA precizează că, ulterior, la 12 noiembrie 2012, hotărârea de achitare pronunţată de Terceanu a fost desfiinţată printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti, iar inculpaţii condamnaţi la pedepse privative de libertate.

Citește și: Ion Țiriac a intrat în istorie: Românul e singur între miliardarii lumii

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.