Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O noua TAXA se anunta: TAXA pe PARAGINA

taxa

O noua taxa ar putea fi introdusa in Romania, daca nu la nivel national, cel putin la nivel local - "taxa pe paragina". Initiativa ii apartine primarului Timisoarei Nicolae Robu, care doreste sa ii taxeze pe cei care isi lasa proprietatile in paragina.

"Sunt o multime de proprietati, cladiri si terenuri ajunse pe mana diferitor persoane printr-o maniera mai mult sau mai putin discutabila, care sunt lasate in paragina, sunt pe cale sa se prabuseasca sau napadite de buruieni, fara ca proprietarii nici macar sa le imprejmuiasca", a afirmat Robu.

Mai mult decat atat, Robu anunta ca isi doreste ca aceasta taxa pe paragina sa fie cat mai ridicata si sa fie gasita modalitatea legala pentru a o introduce, eventual sub forma unor creante fiscale.

"Trebuie sa apara creante fiscale vizavi de cei care nu sunt in stare sa-si ingrijeasca proprietatile. Le-au obtinut asa cum le-au obtinut si sper ca intr-o buna zi institutiile statului sa faca aceste clarificari. Daca nu sunt in stare sa puna in valoare aceste proprietati, sa plateasca, astfel incat sa fie responsabilizati. Daca ne limitam la amenzi, acestea sunt mici, atacate in instante. Doresc sa generam creante fiscale care vin cu majorari, cu penalitati si cu titluri executorii pentru a acoperi datoria pe care o au fata de bugetul local. Toate apelurile pe care le-am lansat s-au dovedit fara efect. Continua degradarea acestor proprietati, care par a fi ale nimanui", spune Nicolae Robu.

In Timisoara sunt foarte multe imobile cu valoare de patrimoniu care au ajuns in stare de ruina, unele devenind adaposturi pentru oamenii strazii si persoane care practica prostitutia, informeaza Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.