Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă zi cu manifestaţii VIOLENTE în Venezuela - FOTO/VIDEO

reuters
venezuela

Noi ciocniri au izbucnit joi în Venezuela între manifestanţi ai opoziţiei şi forţele de ordine, marcate de tiruri cu gaze lacrimogene şi bolovani, în timp ce violenţele din jurul mobilizărilor populare au făcut opt morţi în ultimele trei săptămâni, transmite AFP, conform agerpres.

Mai multe mii de persoane au manifestat pe străzile capitalei Caracas pentru a cere plecarea preşedintelui socialist Nicolas Maduro, extrem de impopular în această ţară producătoare de petrol scufundată într-o gravă criză politică şi economică.

Citeşte şi: Imaginile TERORII de pe Champs Elysées/ VIDEO

Un camion al gărzii naţionale, apărare civilă militarizată, a lansat o salvă de grenade lacrimogene împotriva manifestanţilor pe căile de acces spre autostrada Francisco Fajardo.

Mulţimea de manifestanţi s-a repliat ulterior spre estul capitalei, dar un grup de tineri cu faţa ascunsă de fulare au continuat să sfideze forţele de ordine, aruncând cu pietre şi cocteiluri Molotov, potrivit corespondenţilor AFP.

În timp ce un elicopter al poliţiei survola zona, unii protestatari au dat foc coşurilor de gunoi şi au scandat "Laşii" în direcţia importantelor efective de poliţie şi militare desfăşurate la faţa locului, protejate de veste antiglonţ, căşti şi scuturi.

În cursul unei scene nemaiîntâlnite, în mijlocul confruntărilor, un manifestant purtând numai o pereche de pantofi de sport şi ciorapi s-a îndreptat spre forţele de ordine prin mijlocul unui nor de gaze lacrimogene. El s-a urcat pe un vehicul blindat strigând: "Vă rog, nu mai aruncaţi cu bombe".

Citeşte şi: Erdogan anunţă că se va întâlni cu Trump la Washington

Preşedintele Nicolas Maduro a luat în derâdere această scenă, vorbind în cursul unei declaraţii televizate despre un "show" regizat.

Valul de manifestaţii care a început la 1 aprilie la apelul opoziţiei, majoritară în parlament de la sfârşitul lui 2015, urmăreşte să îl constrângă pe preşedintele Maduro să renunţe la putere pentru a declanşa alegeri anticipate.

Violenţele din jurul acestor mitinguri au făcut deja opt morţi în trei săptămâni, dintre care trei joi, zeci de persoane au fost rănite şi aproape 600 au fost arestate, potrivit ONG-ului Foro Penal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.