Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O poveste veche din PSD: cum au apărut de fapt baronii și cum se numeau la începuturi

lacrimi de crocodil, baron

PSD a ajuns să fie denumit partidul marilor baroni locali, fără de care nu mișcă nimic în anumite județe. Șeful baronilor PSD, Marian Oprișan, a povestit de unde vine acest ”titlu” de baron și cum a făcut carieră.

Oprișan a explicat că, în alte vremuri, pe când presa, în special ziarele, erau finanțate en-gross prin fonduri de la Guvern, sub formă de publicitate legată de administrație, cineva a avut ideea centrului imaculat.

Acel cineva nu era nimeni altul decât El Însuși, premierul Adrian Năstase. ”Într-o videoconferință cu liderii din teritoriu, la un moment dat, Adrian Năstase, enervat de niște lucruri a spus: Mai lăsați-mă și cu țarii ăștia din teritoriu”, a relatat Oprișan.

Formula de ”țari” nu a prins atât de bine cât se așteptau liderii din Guvern ai PSD. ”Ei au vrut, prin intermediul presei pe care o controlau, să sublinieze ideea că ei sunt curați și toate nenorocirile, furăciunile le fac cei din teritoriu, baronii și atunci a început să se vorbească în presă despre așa numiții baroni”, a mai explicat Marian Oprișan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.