Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O prezentatoare de la Russia Today a demisionat din cauza președintelui Putin

prezentatoare
''Am demisionat astăzi de la RT. Am un respect profund faţă de mulţi oameni din echipă, dar eu sunt pentru adevăr'', scrie pe contul său de Twitter jurnalista Sara Firth, care lucra pentru RT la Londra.

Acest anunţ survine ca urmare a unei serii de tweet-uri pe contul său în care sunt denunţate ''minciunile'' canalului, lansat în 2005 de către Kremlin, cu mijloace importante şi cu obiectivul mărturisist de a fi o contrapondere la canalele de informaţii occidentale.

Jurnalista a început să critice deschis RT când un blogger a acuzat-o pe reţeaua socială pe una dintre colegele sale, Polly Boiko, fiindcă ''acceptă bani pentru a difuza minciunile lui Putin'' despre prăbuşirea avionului malaezian.

''Ce difuzez ?'', a răspuns Boiko. ''Minciuni'', a replicat Sara Firth, amestecându-se în conversaţia de pe Twitter.

''Noi lucrăm efectiv pentru Putin. Ni se cere în fiecare zi dacă nu să ignorăm complet adevărul cel puţin să-l deformăm'', a adăugat ea.

Canalul rus de informaţii este periodic acuzat că asigură o mediatizare cu tendinţă în cazul unor evenimente, îndeosebi de la declanşarea crizei din Ucraina, acuzaţii dezminţite de către RT.

În martie, o jurnalistă americană de la Russia Today a demisionat în direct pentru a protesta faţă de mediatizarea conflictului din Ucraina. Liz Wahl a explicat în faţa telespectatorilor că ''nu poate să lucreze pentru un canal finanţat de guvernul rus şi care cruţă acţiunile lui Putin''. sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.