Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O prezentatoare TV din România a avut o experienţă traumatizantă cu o familie de rezidenți sirieni

refugiati la granita romaniei in camion

O vedetă TV a trecut prin clipe extrem de grele din cauza unei familii de rezidenți sirieni. A vrut să-i ajute, dar a ajuns să regrete enorm pasul făcut. Fosta prezentatoare de la România TV, Paula Rusu, a vrut să facă o faptă bună închiriind casa unui cuplu de sirieni cu doi copii stabiliți în România. Ce a ieşit? Spune chiar vedeta într-o postare extrem de dură.

Citește și: SURPRIZĂ! Cu ce sumă l-a ajutat Alina Binder pe viitorul său soț, nepotul Regelui Mihai

După câteva luni de, musulmanii au început să întârzie cu plata dărilor, iar după 8 luni au decis să încheie contractul. Ce a rămas în urma lor? Dezastru! Casa era devastată. "Am avut niste chiriasi sirieni, el a facut scoala in Romania si a ramas pe aici. Profund marcat de razboiul din Siria. Avea o sotie draguta ce nu vorbea deloc cu alti barbati si doua fetite la fel de dragute. N-am avut probleme cu ei (cel putin asa am crezut) pana cand au inceput sa ma tot amane cu platile. In fine, am intrerupt contractul fiindca nu ne mai intelegeam. Desi am fost in fiecare luna pe la ei si casa parea bine intretinuta, cand au plecat de tot, dupa 8 luni, am ramas cu gura cascata.

Citește și: Dan Diaconescu lovit în plin! Cum a pierdut o sumă importantă de care avea nevoie ca de apă

Mobilierul din bucatarie era atat de stricat: balamale, blatul de la bucatarie era umflat de cata apa a curs pe el (cred ca l-au spalat cu hidrantul, ca blatul e facut special ca sa rezisre la apa); robinetele din ambele bai erau stricate, prizele iesite din pereti, doua lustre sparte, o bucata de parchet lipsa, iar intr-una din camere aveam abtibilduri lipite pe pereti pana sus. Am fost nevoiti sa zugravim, sa schimbam mobila din bucatarie si sa reparam instalatiile sanitare. Ce vreau sa spun: sotia nu vorbea romaneste. Fetitele, una de 8 si una de 6 ani mergeau la gradinita respectiv scoala siriana, unde merg majoritatea copiilor sirieni din Romania. Nici ele nu vorbesc romaneste. Asadar integrarea e doar o teorie, nicidecum o practica.

Citește și: Plecare BOMBĂ de la Digi 24! Demisia care a surprins pe toată lumea

Care e concluzia? Cred sincer ca oprirea exodului se poate numai cu oprirea razboiului. Nu cred ca oamenii astia pleaca pribegi in lume de bine, asa cum nu cred ca isi vor gasi binele in Europa. Nu vorbesc despre teroristi ci despre incapacitatea adaptarii la norme sociale altele decat cele pe care le cunosc. Nu cred ca abolirea simbolurilor Craciunului ii face fericiti pe musulmanii din Occident, dar cred ca ii nemultumeste pe buna dreptate pe crestinii care le-au oferit adapost.

Citește și: CUTREMUR la conducerea unei companii de stat! Dispoziția dată de premierul Tudose

Cred ca orice manifestare ostila nu trebuie indreptata impotriva civililor pribegi ci impotriva celor care intretin razboiul. Nu cred in alta solutie decat aceea in care fiecare poate sa-si implineasca viata acolo unde ii sunt radacinile. Cultural suntem precum apa si uleiul, drept dovada comunitatile musulmane care s-au ghetoizat (poate inventez cuvinte, nu stiu) in lumea crestina, in loc sa se integreze, iar consecintele sunt dureroase", a scris Paula Rusu pe facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.