Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O reţea de pedofilie, destructurată într-un orfelinat din Rusia

pedofili

O reţea de pedofilie a fost destructurată la Sankt Petersburg, unde poliţia a arestat cinci persoane cu legături într-un orfelinat şi acuzate că au abuzat sexual minori timp de ani de zile, au anunţat miercuri surse din cadrul justiţiei ruse, informează AFP. 'Cinci persoane cu vârste între 41 şi 70 de ani au fost plasate în detenţie pentru două luni, cât va dura ancheta. Ele sunt acuzate de violuri şi agresiuni sexuale', crime pasibile de 15 ani de închisoare, a anunţat Tribunalul Kirovski din Sankt Petersburg.

Persoanele acuzate sunt directorul-adjunct al orfelinatului nr.8 din Sankt Petersburg, directorul şcolii nr.565 legată de acest orfelinat, responsabilul unui centru de ajutor social pentru foşti elevi ai orfelinatului, precum şi doi foşti angajaţi ai instituţiei.

Potrivit anchetatorilor, cel puţin patru băieţi din instituţie, astăzi cu vârste cuprinse între 22 şi 26 de ani, au fost între 2005 şi 2010 victime ale unor 'abuzuri sexuale sistematice' din partea acuzaţilor. O anchetă a fost declanşată în 2016 după difuzarea unui film de 35 de minute realizat de o studentă din Sankt Petersburg, în cadrul unui concurs având ca temă drepturile omului. În acest film, intitulat 'Povestea mea', un tânăr pe nume Iaşa povesteşte cum mai demult a fost abuzat în numeroase rânduri în acea instituţie, la fel ca alţi orfani, conform Agerpres.

'Ei ne ameninţau că ne trimit la un azil psihiatric' în caz de nesupunere, a declarat tânărul, citat de mass-media locale. 'Este greu să crezi că alţi responsabili ai acestei instituţii nu erau la curent cu ceea ce se întâmpla. Este vorba fie de neglijenţă, fie de complicitate', a denunţat Irina Iarovaia, vicepreşedinta Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului rus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.