Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O româncă, numită director general-adjunct pentru cercetare și inovare

agerpres
Ruxandra Draghia-Akli

Ruxandra Draghia-Akli a fost numită miercuri director general adjunct al Direcției Generale pentru Cercetare și Inovare (DG RTD) din cadrul Comisiei Europene, urmând să preia noua funcție începând cu data de 1 septembrie 2016, informează un comunicat al executivului european.

În cadrul Comisiei Europene, ea ocupă în prezent poziția de director în Direcția Sănătate din cadrul DG RTD. Aici, Draghia-Akli conduce o echipă de circa 150 de persoane și gestionează un buget de aproximativ 1,3 miliarde de euro. Draghia-Akli este unul dintre cei patru noi directori generali adjuncți, alături de Charlina Vitcheva — Centrul Comun de Cercetare (DG JRC), Mario Campolargo — Direcția Generală Informatică (DG DIGIT) și Carlos Alegria — Direcția Generală Interpretare (SCIC).

Noul director general adjunct are cetățenie română și s-a alăturat Comisiei Europene în 2009, în cadrul Direcției Generale pentru Cercetare și Inovare. Anterior, Draghia-Akli a desfășurat, timp de aproape 20 de ani, o activitate de medic și cercetător în România, Franța și SUA. Ultimul post ocupat, înainte de a-și începe activitatea în cadrul Comisiei Europene, a fost cel de vicepreședinte pentru cercetare al unei companii de cercetare din domeniul biotehnologiei, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.