Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii au ieșit în stradă, în California, după ce poliţia a ucis un bărbat de culoare

www.wsj.com

O manifestaţie a avut loc miercuri într-o suburbie a oraşului San Diego, în sud-vestul Statelor Unite, după ce un bărbat de culoare neînarmat a fost ucis de poliţie, relatează AFP.

Bărbatul - care ar fi suferit de tulburări mintale - a fost identificat de o rudă ca fiind Alfred Olango, în vârstă de 30 de ani şi născut în Uganda. El a fost ucis în cursul nopţii de marţi spre miercuri la El Cajon, după ce poliţia primit un apel în care era descris un individ cu comportament haotic rătăcind prin mijlocul traficului rutier.

Potrivit şefului poliţiei locale, Jeff Davis, Alfred Olango a ignorat avertismentele agenţilor care i-au cerut să îşi scoată mâna din buzunar. Unul dintre ei a scos un Taser - pistol cu electroşocuri -, în timp ce altul a deschis focul.

Citește și: ȘOCANT: Un adolescent şi-a împuşcat tatăl şi a deschis focul asupra unei şcoli din Carolina de Sud

"La un moment dat, subiectul a scos repede un obiect din buzunarul din faţă al pantalonilor, şi-a apropiat mâinile şi le-a îndreptat rapid în direcţia ofiţerilor, luând ce părea să fie o poziţie de tir", a explicat Jeff Davis într-un comunicat.

"Agentul cu arma electrică a tras în acel moment", a continuat el, şi "simultan, cel cu arma de foc a tras de mai multe ori, doborând subiectul".

Acest incident a avut loc într-un context rasial tensionat în Statele Unite şi în momentul în care au loc alte manifestaţii, în special la Charlotte în Carolina de Nord (sud-est), pentru a protesta faţă de moartea unui bărbat de culoare împuşcat de forţele de ordine.

Mitingul "Justice for Alfred Olango" s-a desfăşurat în faţa postului de poliţie din El Cajon. În cursul unei conferinţe de presă în care a îndemnat la calm, Jeff Davis a promis o anchetă "transparentă" care să nu implice doar poliţia.

După împuşcăturile de marţi seară, mai multe persoane s-au adunat la locul incidentului şi au scandat sloganuri ale mişcării "Black Lives Matter'' (Vieţile negrilor contează) împotriva violenţelor comise de poliţie faţă de persoanele de culoare, cum ar fi "Mâinile sus, nu trageţi!".

O persoană a postat pe Facebook o înregistrare video făcută după incident în care poate fi văzută o femeie ajunsă la disperare care se prezintă ca sora lui Alfred Olango şi afirmă că a chemat poliţia pentru a veni în ajutorul fratelui său, suferind de tulburări mintale, după cum a spus ea.

"V-am chemat să îl ajutaţi pe fratele meu. L-aţi ucis în faţa mea", a afirmat ea printre lacrimi.

Poliţia a difuzat o imagine dintr-o altă înregistrare video în care poate fi un bărbat în poziţie de tragere, anunță Agerpres.

Jeff Davis a ţinut să menţioneze că ambii ofiţeri implicaţi în incident au peste 20 de experienţă şi au fost trimişi în concediu administrativ pe perioada anchetei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.