Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii lui Băsescu revin la măsurile lui Boc: Ce proiect urmează să fie depus în Parlament

Un proiect urmează să fie depus în septembrie în Parlament. Românii care primesc ajutor social sau șomaj nu vor fi foarte fericiți după această inițiativă legislativă.

Aflată acum în stadiul de proiect, aleșii vor ca românii să nu mai primească bani din partea statului, fie șomajul, fie ajutorul social dacă stau cu mâinile în sân, așteptând lunar poștașul.

Astfel, șomerilor care nu vor participa, după o lună de stat acasă, la cursurile organizate de Ministerul Muncii, prin Agențiile județene de formare profesională, unde li se oferă posibilitatea de a se reangaja, li se va tăia șomajul.

Câţi bani a recuperat statul român din prejudiciile marilor corupți

În cazul în care aceștia se duc la cursuri, dar refuză două oferte consecutive de angajare, vor avea aceeași soartă cu cei care nu merg deloc.

Acești oameni care și-au pierdut locul de muncă nu sunt deloc fericiți. Ei intră în șomaj pentru o perioadă de timp, primesc un ajutor de la stat, dar tot în acest timp, același stat, le oferă posibilitatea de a se recalifica. Deci posibilitatea de a reintra în câmpul muncii. Dacă aceștia care se complac în acea stare de șomaj și nu merg la cursuri, atunci nu mai merită acei bani. Cei care merg doar pentru a fi prezenți, ca să nu se spună că nu vor să muncească, dar refuză două oferte consecutive de muncă vor fi și ei scoși de la șomaj”, a declarat deputatul PMP Petru Movilă, conform libertatea.ro, cel care va depune în septembrie legea în Parlament.

Percheziții de AMPLOARE la tribunalele din Istanbul: 173 de angajați, REȚINUȚI

"În România, şomajul nu este foarte ridicat, suntem sub media UE, dar eu aş vrea ca locurile de muncă disponibile - şi sunt peste 10.000 de locuri disponbile astăzi pentru ocupare - să fie ocupate de cei care au nevoie de un loc de muncă, iar dacă cineva refuză de două ori oferirea unui loc de muncă, în urma consilierii de către un consilier de la agenţia de şomaj, a doua oară să nu mai primeşti ajutor de şomaj. Deci, îţi ofer un loc de muncă, îl refuzi o dată, dacă şi a doua oară l-ai refuzat, atunci din ziua următoare nu mai primeşti ajutor de şomaj, înseamnă că nu te interesează munca în România şi vrei să faci altceva. E un proiect la care mă gândesc în viitor să îl aplicăm", a declara Emil Boc, în 2010, pentru Mediafax.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.