Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii lui Geoana ies la atac: Asasinii economici din Guvernul Ponta lovesc din nou

guvern insigna

Vicepresedintele PSRO Florentin Gust critica in termeni foarte duri Guvernul Ponta si noul Master Plan elaborat de Ministerul Transporturilor. Acesta sustine ca planul de dezvoltare a infrastructurii Romaniei a fost facut incompetent ignorandu-se un priect extrem de important - autostrada Olteniei.

Florentin Gust sustine ca in lipsa unei dezvoltari a infrastructurii din Oltenia, aceasta regiune este sortita saraciei, iar in crticile sale vine cu argumente oferite chiar de Comisia Europeana.

"Asasinii economici din Guvernul Ponta lovesc din nou, iar incompetența lor înseamnă sărăcie pentru întreaga regiune a Olteniei. Noul Master Plan de Transport reprezintă proba clară a incompetenței și minciunii Guvernelor Ponta.

Criticile recente ale oficialilor europeni în privința Master Planului General de Transport validează ceea ce eu susțin de luni de zile: nu există competență și viziune la nivelul Ministerului Transporturilor și Guvernului, ceea ce se traduce în ignorarea priorităților de infrastructură ale României și în șanse foarte mici pentru proiecte fundamentale, precum autostrada Craiova - Pitești, de a fi realizate.

Ceea ce spune Comisia Europeană despre Master Plan echivalează cu o moțiune de cenzură: prioritizare a proiectelor prost făcută, bugetare nerealistă și resurse financiare insuficiente, incapacitate de implementare și de respectare a unor standarde de cost. Pe scurt, Comisia nu doar că arată că Guvernul nu este în stare să stabilească prioritățile de transport ale României, dar nici nu are încredere că actualul Executiv l-ar putea îndeplini vreodată.

Îi aștept pe domnii Ponta, Dragnea, Șova și Rus să iasă și acum să mă contrazică și să spună că autostrada Olteniei va fi construită. Nu ar fi o noutate, având în vedere că sunt învățați să nu-și asume responsabilitatea.

Îmi pare rău că un proiect esențial pentru Oltenia și pentru România, autostrada Pitești - Craiova, a ajuns pe mâna unor oameni pe care îi preocupă doar supraviețuirea politică, așa cum s-a văzut în Senat la votul privind ridicarea imunității lui Dan Șova. Cât timp acești oameni vor stabili prioritățile de infrastructură ale României, autostrada Olteniei este condamnată să rămână un proiect pe hârtie. Acești oameni nici măcar realizarea unui studiu de fezabilitate realist nu sunt în stare să coordoneze.

Fac încă un apel către politicienii responsabili ai Olteniei, cei care nu sunt ocupați la această oră să-și mute seifuri și tablouri, să înțeleagă că avem nevoie de un Pact pentru Autostrada Olteniei și de un nou Guvern care să-l pună în aplicare", transmite vicepresedintele PSRO - formatiunea condusa de Mircea Geoana.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.