Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii lui Grindeanu din PSD se revoltă: Analiza trebuia făcută de Sorin Ovidiu Vîntu

Inquam Photos / Octav Ganea
grindeanu

Exclus din PSD pentru că nu şi-a dat demisia după ce i-a fost retras sprijinul politic, premierul Grindeanu mai are adepţi în partid. Cei mai apropiaţi colaboratori, parlamentarii filialei Timiş, sunt revoltaţi pe decizia conducerii şi anunţă că nu vor vota moţiunea de cenzură.

Publicaţia locală pressalert.ro a realizat o colecţie de reacţii din PSD Timiş la excluderea lui Grindeanu. Cu o singură excepţie, toţi liderii filialei sunt împotriva deciziei luate de Comitetul Executiv Naţional.

Vezi şi: Calcule 'la firul ierbii': Ce şanse ar avea Grindeanu să supravieţuiască unei moţiuni de cenzură

Președintele executiv al PSD Timiș și președinte al Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a declarat "este o decizie inexplicabilă. Aștept să vină acasă premierul alături de membrii de partid să discutăm situația. Atât."

Deputatul Alfred Simonis a precizat că "excluderea este o decizie pripită, contra statutară. Sper să se revină în cel mai scurt timp asupra ei. Nu voi semna și nu voi vota o moțiune împotriva unui guvern PSD pentru că este aberant și nici împotriva guvernului Grindeanu, care în accepțiunea mea conduce un guvern PSD."

La rândul său, deputatul Adrian Pau a afirmat: "E absurd. Nu pot vota împotriva liderului de filială și mai mult împotriva prietenului meu. Decizia este una pripită, luată la nervi și fără o analiză clară, pertinentă și corectă. Ca să fim siguri de analiză ar fi trebuit să o facă Sorin Ovidiu Vîntu. El este deja profesor în infracțiuni și condamnat. Darius Vâlcov nu are încă condamnarea."

Vezi şi: Este anunțat 'cel mai mare SEXGATE din istoria țării'. Implicate nume grele din MAI, MAE și politică

Deputatul Matei Suciu a anunțat că este membru PSD și respectă "disciplina impusă în această calitate".

Senatorul Eugen Dogariu a afirmat referindu-se la excludere că "e decizia conducerii partidului și nu o comentez", iar despre votarea moțiunii - "eu cred că România are nevoie de stabilitate și de un guvern care și-a făcut treaba până acum".

Senatorul Adrian Diaconu a susținut: "Nu pot găsi argumente bazate pe logică pentru o decizieilogică și viscerală. Nu voi vota o moțiune sinucigașă."

Vezi şi: Augustin Zegrean descifrează jocul constituțional: Azi NU mai avem Guvern!

Deputatul Bianca Gavriliță afirmă că "excluderea oricărui membru de partid, fie el președinte de organizație sau simplu membru ar trebui sa fie ultima soluție pe care să o adopte cei care sunt îndreptățiți să o facă. Eu sunt un adept al dialogului și cred că deciziile trebuie luate în consecință. În acest context, excluderea lui Sorin Grindeanu din PSD este o pierdere, atât pentru partid dar mai ales pentru filiala Timiș."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.