Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii lui Tăriceanu contraatacă: Sesizările la CCR = oportunism politic si jonctiunea cu Basescu

Purtătorul de cuvânt al Partidului Liberal Reformator (PLR), senatorul Petru Ehegartner, contraataca in scandalul din jurul votului dat in cazul Sova.

Ehegartner  afirmă că sesizarea "acum" a Curţii Constituţionale a României (CCR) de către PNL pe neconstituţionalitatea Regulamentului Senatului, " în condiţiile în care au existat atâtea ocazii în care puteau să invoce eventuale nereguli, denotă o doză de oportunism politic". Mai mult el sustine ca actiunile PNL sunt coordonate si sincronizate cu cele ale lui Traian Basescu.

"Liderii noului PDL îşi acuză, prin sesizarea la CCR, colegii senatori care au participat la votul de miercuri. Din punct de vedere procedural, votul din Senat s-a desfăşurat în conformitate cu regulamentul acestei Camere. În cursul dezbaterilor care au avut loc în plen s-a făcut referire foarte clară şi explicită la faptul că plenul se raportează la Legea 96/2006, articolul 24, alineatul 4, neexistând vreun comentariu sau opinie potrivnică", afirmă purtătorul de cuvânt al PLR, într-un comunicat de presa.

Ehegartner susţine că, în cazul în care reprezentanţii PNL ar fi avut ceva de contestat, ar fi trebuit să ridice această problemă în plen.

"Inclusiv domnul Theodor Atanasiu, unul dintre politicienii PNL vocali acum, nu a scos niciun un cuvânt cu privire la procedura de vot. Ludovic Orban şi ceilalţi politicieni din conducerea PNL ar fi trebuit să îi întrebe pe colegii lor senatori de ce nu au avut nicio obiecţie cu privire la procedura de vot, înainte de a arunca acuzaţii demagogice. (...) A veni acum în faţa opiniei publice şi a CCR cu o sesizare referitoare la neconstituţionalitatea Regulamentului Senatului, în condiţiile în care au existat atâtea ocazii în care puteau să invoce eventuale nereguli, denotă o doză de oportunism politic şi demonstrează că singura lor preocupare este de a ajunge cât mai repede la putere", adaugă purtătorul de cuvânt al PLR.

Ehegartner apreciază, totodată, că "PNL, de fapt noul PDL, a făcut joncţiunea cu Traian Băsescu în privinţa sincronizării acţiunilor şi a discursului din spaţiul public, confirmând astfel avertismentul pe care PLR l-a adresat încă de vara trecută".

Interesant este insa si faptul ca reprezentantul PLR se numara printre senatorii care au votat impotriva arestarii lui Dan Sova, la controversatul vot din Senat.

"Solicităm să se constate neconstituţionalitatea art. 173 din Regulamentul Senatului, în care se prevede că Senatul decide cu votul secret al majorităţii membrilor săi. Solicităm CCR să constate neconstituţionalitatea deciziei Senatului privitor la rezultatul votului în cazul Şova şi să decidă că s-a întrunit numărul necesar de voturi pentru aprobarea cererii, stabilit în conformitate cu articolul 2 din Constituţie, care stipulează că hotărârile se aprobă cu majoritatea deputaţilor sau senatorilor prezenţi", a declarat, joi, prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, care a anunţat sesizarea CCR de către PNL.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.