Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii lui Victor Ponta conduc guvernul lui Dacian Cioloș: Cum se face jocul politic

ciolos comisie

Dintre cei 72 de secretari şi subsecretari de stat care se află în structurile de vârf ale ministerelor din guvernarea Cioloş, aproape jumătate se află în funcţie de pe vremea cabinetului Victor Ponta, deciziile lor de numire fiind semnate chiar de fostul premier.

Cel mai bun exemplu este Ministerul Apărării Naţionale (MApN), acolo unde toţi secretarii de stat din timpul guvernului PSD au rămas în funcţie şi după plecarea lui Victor Ponta. Cea mai veche pe scaunul de secretar de stat în MApN este Otilia Sava, responsabilă de relaţia cu Parlamentul, informare publică şi creşterea calităţii vieţii personalului din septembrie 2013. În martie 2014, şi Valeriu Nicuţ a fost numit în funcţia de secretar de stat pentru politica de apărare şi planificare, şi tot Victor Ponta a semnat, pe final de mandat, decretul de numire a lui Gabriel Beniamin Leş ca secretar de stat pentru armanente spre sfârşitul lui 2015.

Citeşte şi: Cum a fost capturat Guru Bivolaru: Detalii incredibile de la Paris

Nici unul dintre aceşti trei funcţionari nu a fost revocat din funcţie de premierul tehnocrat Dacian Cioloş. Un alt minister extrem de important care păstrează urme social-democrate este Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. Toţi cei patru secretari de stat care alcătuiesc echipa ministrului Adrian Curaj au colaborat în trecut şi cu alţii miniştri de orientare politică de stânga, pentru că fiecare dintre ei îşi exercită funcţia încă dinainte de căderea guvernului Ponta. Astfel, secretarul de stat cu cea mai multă vechime este Gigel Paraschiv, învestit pe acest post printr-un decret de numire semnat de fostul prim-ministru Victor Ponta, valabil din 16 mai 2012. Aproape un an mai târziu, în ianuarie 2013, a fost numit în funcţie şi András György Kiràly care, de asemenea, a fost păstrat în echipă de ministrul Curaj.

Citeşte şi: Dezvăluiri incredibile despre un nou scandal sexual: Cine a agresat un ministru francez

Un alt secretar de stat rămas în conducerea Ministerului Educaţiei este Emil Florin Albota, care ocupă acest post din martie 2014. Şi Gabriel Liviu Ispas este un secretar de stat rămas dintr-un fost cabinet politic, atunci când Sorin Cîmpeanu a fost numit pentru o perioadă limitată prim-ministru interimar şi în acest timp foarte scurt a semnat decretul de învestire în funcţie, spune mediafax.

Vezi şi: Jandarmul cântăreţ e istorie: O femeie caporal e noua senzaţie muzicală a Armatei / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.