Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oana Florea, PSD: 'Completările la legea referendumului nu afectează iniţiativa lui Klaus Iohannis'

psd sigla

Miercuri, 29 martie 2017, începând cu ora 9.00, sala „Mihai Viteazul” din cadrul Parlamentului României, are loc o nouă consultare pe tema completărilor aduse Legii referendumului. Cu această ocazie, aş dori să fac următoarele precizări:

”Legea NU afectează cu nimic referendumul anunţat de preşedintele Klaus Iohannis, deoarece ea îşi produce efectele la 12 luni de la publicarea în Monitorul Oficial al României, iar proiectul de completare a actului normativ nu a fost încă depus.

NU este vorba despre o modificare a legii referendumului, ci de o COMPLETARE a acesteia cu deciziile Curţii Constituţionale şi cu recomandările în materie de referendum ale Comisiei de la Veneţia.

NU se limitează cu nimic atribuţiile Preşedintelui României în materie de referendum, ci aceste limitări sunt preluate exact aşa cum sunt ele prevăzute de Constituţia Romaniei.

NU există o „agendă secretă” a iniţiatorilor, buna credinţă a acestora fiind dovedită chiar de consultările organizate pe temă înainte de depunerea iniţiativei.

Este de dorit ca legea să fie clară, completă şi precisă, fără să mai fie nevoie de interpretare, în acest sens, propunerea cuprinzând şi dispoziţiile deciziilor Curţii Constituţionale (CCR) în materie, anunţă Oana Florea, deputat PSD, vicepreședinte a Comisia juridice a Cemerei Deputaților.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.