Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obama, după atentate: Nu cedați în fața fricii

barack obama nato

Preşedintele Barack Obama le-a cerut luni americanilor să nu 'cedeze în faţa fricii' după atentatele comise în weekend şi a promis că 'se va face dreptate', consemnează AFP.

Atacatorii 'încearcă să ucidă oameni nevinovaţi, dar vor să stârnească şi teamă (...) şi să ne schimbe modul de viaţă pentru a ne submina valorile', a declarat Obama la New York, unde va participa la Adunarea Generală a ONU.

Citește și: Presupusul autor al atacurilor de la New York şi New Jersey a fost arestat

'Chiar dacă trebuie să fim vigilenţi şi ofensivi pentru a împiedica aceste acte nebuneşti şi să facem în aşa fel încât să găsim autorii pentru a-i judeca, avem toţi un rol de jucat în calitate de cetăţeni pentru a ne asigura că nu cedăm în faţa acestei temeri', a adăugat el.

Liderul de la Casa Albă a precizat totodată că deocamdată nu s-a confirmat nicio legătură între atentatul comis sâmbătă la New York şi atacul cu armă armă albă petrecut în aceeaşi zi în statul Minnesota, acesta din urmă fiind revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, iar autorul a fost ucis.

'Jihadiştii continuă să piardă teren în Siria şi Irak', a continuat Obama, amintind că se va întâlni tot luni cu premierul irakian, Haider al-Abadi, pentru a susţine această evoluţie.

Preşedintele a avut această intervenţie la scurt timp după anunţul arestării presupusului autor al atacului de la New York, un afgan de 28 de ani naturalizat american, rezident la Elizabeth, în New Jersey.

El este suspectat că se află la originea exploziei care s-a produs sâmbătă seară în cartierul Chelsea din Manhattan şi în urma căreia au fost rănite 29 de persoane şi că a implantat dispozitive explozive artizanale pe traseul unui concurs de alergat organizat de US Marines sâmbătă dimineaţă la Seaside Park, în New Jersey.

Bombele artizanale au fost găsite într-un rucsac plasat într-o pubelă, iar una a explodat în urma intervenţiei cu un robot de deminare, fără să producă victime, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.