Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obama este IAR batjocorit: 'Dacă nu mă ajuţi, du-te dracului! Mai bine vorbesc cu ruşii şi chinezii'

Oficialii americani ignoră deocamdată remarcile ofensive făcute recent de către preşedintele filipinez, Rodrigo Duterte, care i-a transmis liderului de la Casa Albă, Barack Obama, "să se ducă dracului".

Afirmaţia, din nou jignitoare, face parte din ultima tiradă peiorativă la adresa preşedintelui american, despre care Duterte spune că retorica acestuia indică o fisură în relaţiile bilaterale dintre cele două state aliate.

Citește și: Fostul BARON de Buzău: 'Am dus personal 425 mii de euro la PNL. Motreanu şi Scutaru i-au luat'

Duterte, care a fost ales preşedintele Filipinelor după ce a promis poporului că va distruge din rădăcini traficul şi consumul de droguri, a devenit un lider extrem de criticat în comunitatea internaţională din cauza pedepsei cu moartea pe care a instauturat-o împotriva traficanţilor, după ce aceştia au parte de o judecată precară.

Citește și: Întâlnire de gradul 0 între Putin şi Erdogan

Ultima declaraţie ofensatoare a fost făcută marţi dimineaţă, când Duterte a răzbucnit din nou împotriva americanilor: "Dacă nu vreţi să mă ajutaţi în lupta de eradicare a drogurilor, vă puteţi duce dracului amândoi", a spus liderul de la Manila, cu referire directă la preşedintele SUA, Barack Obama, şi la şeful diplomaţiei americane, John Kerry.

"Nu mă puteţi opri, este datoria mea sacră să păstrez integritatea republicii mele şi sănătatea cetăţenilor", spune Duterte, citat de presa locală.

Citește și: Ungaria caută muncitori străini. Cu condiţia ca ei să fie 'albi şi creştini'

Cu acelaşi prilej, preşedintele filipinez a ameninţat că administraţia sa se va distanţa de politica Washington-ului şi va căuta o cooperare mai strânsă cu Moscova şi Beijing.

"La urma urmei aş putea, în timpul mandatului meu, să rup relaţiile cu America. M-aş îndrepta mai degrabă către Rusia şi China. Chiar dacă nu suntem de acord cu ideologia lor, ei măcar respectă oamenii. Respectul este important“, a subliniat preşedintele filipinez.

"Duterte este la fel ca Donald Trump. Atrage atenţia. Cu cât beneficiază de mai multă atenţie, cu atât mai scandalos devine. Cel mai înţelept ar fi să-l ignorăm", a spus un analist american pe zona asiatică, citat de Reuters.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.