Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obama, gest în premieră față de musulmani

obama

Barack Obama va face prima sa vizită în calitate de preşedinte al Statelor Unite la o moschee săptămâna viitoare pentru "a reafirma importanţa libertăţii religioase", a anunţat Casa Albă, în urma creşterii retoricii antimusulmane în Statele Unite, notează Reuters, potrivit Agerpres

Obama va vizita miercuri moscheea Societăţii Islamice din Baltimore (Maryland, estul SUA), unde va participa la o masă rotundă cu comunitatea şi va face remarci, a precizat sâmbătă un oficial de la Casa Albă. 

Societatea Islamică din Baltimore gestionează de asemenea un complex ce include o şcoală primară, o creşă şi servicii de ajutor şi sănătate, potrivit site-ului său, consultat de AFP. 

La moschee, preşedintele "va aduce omagiu contribuţiei musulmanilor americani în cadrul naţiunii noastre şi va reafirma importanţa libertăţii religioase în modul nostru de viaţă", a adăugat responsabilul de la Casa Albă. 

Obama a vizitat moschei în afara Statelor Unite în timpul vizitelor sale în străinătate. 

Obama, un democrat în ultimul an ca preşedinte, a făcut apel la americani să respingă comentariile antimusulmane ale unor politicieni, mai ales făcute de principalul candidat republican la alegerile prezidenţiale Donald Trump. 

Trump, care are un mare avans în cursa pentru nominalizare pentru alegerile prezidenţiale din SUA în sondajele de opinie, a cerut interzicerea intrării musulmanilor în Statele Unite după un atac armat comis de doi musulmani, soţ şi soţie, inspiraţi de militanţi islamişti şi care au ucis 14 persoane la San Bernardino în California la începutul lunii decembrie, aminteşte Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.