Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obama, îndemn pentru Marea Britanie privind relația cu UE

marea britanie

Marea Britanie trebuie să rămână în Uniunea Europeană pentru a continua să aibă influență pe scena mondială, a declarat președintele american Barack Obama într-un interviu acordat BBC.

Calitatea Marii Britanii de stat membru al UE 'ne oferă mult mai multă încredere în soliditatea uniunii transatlantice', a afirmat Barack Obama. 'UE a făcut lumea mai sigură și mai prosperă', a subliniat liderul de la Casa Albă, în interviul acordat filialei BBC în America de Nord.

Premierul britanic David Cameron a declarat anterior că un referendum pe tema ieșirii sau nu a Marii Britanii din UE va avea loc până la sfârșitul anului 2017. Acest referendum va urma renegocierii termenilor existenți privind calitatea de membru a Marii Britanii în Uniunea Europeană. Cameron a spus că va face campanie pentru ca Marea Britanie să rămână în UE dacă va obține reformele pe care le dorește.

Marea Britanie este 'cel mai bun partener' al Americii, a afirmat Barack Obama, salutând disponibilitatea Regatului Unit de a proiecta puterea 'dincolo de interesele proprii imediate pentru a face această lume mai sigură și mai ordonată'.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.