Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obama va veni în aprilie în Marea Britanie pentru a susţine rămânerea ţării în UE (presă)

obama

Preşedintele american Barack Obama se va afla spre sfârşitul lunii aprilie în Marea Britanie, pentru a-şi pune popularitatea în sprijinul rămânerii acestui stat în Uniunea Europeană, scrie cotidianul britanic The Independent, în ediţia de duminică, transmite AFP. 

Potrivit publicaţiei, vizita ar urma să aibă loc cu aproximativ două luni înaintea referendumului din 23 iunie la care britanicii vor fi chemaţi să se pronunţe asupra menţinerii sau nu a ţării lor în interiorul Uniunii Europene. 

Programul oficial al lui Obama prevede în acea perioadă o deplasare în Germania, unde se va întâlni cu cancelarul Angela Merkel şi va inaugura, la 24 aprilie, târgul de tehnologie Hannover Messe 2016. 

În luna februarie, aminteşte AFP, Barack Obama a reafirmat, într-o discuţie telefonică cu David Cameron, sprijinul SUA faţă de o Mare Britanie parte integrantă a UE. 

Conform publicaţiei londoneze, vizita lui Obama va ajuta şi la refacerea relaţiilor cu Cameron, după ce, într-un interviu acordat săptămâna trecută, liderul american l-a acuzat pe premierul britanic că a devenit 'distras' după intervenţia din 2011 din Libia, ţară aflată acum într-o situaţie 'de haos'. 

Potrivit The Independent, o sursă din Downing Street 10 a confirmat că Obama va efectua o escală în Marea Britanie luna viitoare şi va face o astfel de intervenţie. 

Întrebat însă de AFP despre o eventuală vizită la Londra a preşedintelui american, un purtător de cuvânt al premierului britanic David Cameron a refuzat orice comentariu, vorbind despre 'speculaţii'.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.