Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obiecte din universul artistic al creatorului personajului Tintin, scoase la licitaţie

etsy.com
Tintin

Litografii, jurnale, albume rare, figurine şi, mai ales, câteva opere originale ale lui Herge, creatorul personajului Tintin, vor fi puse în vânzare în cadrul unei licitaţii care va avea loc pe 18 noiembrie la Paris, informează AFP.

Citeşte şi: Regizorul filmului 'Last Jedi' va realiza o nouă trilogie 'Star Wars'

Piesa de rezistenţă a acestei licitaţii, organizată de casa Artcurial, este un desen în culori realizat de Herge pentru prima pagină a ziarului Petit Vingtieme, publicat pe 14 februarie 1939. Acel desen, realizat în cerneală şi acuarelă, este estimat la un preţ de vânzare cuprins între 600.000 şi 800.000 de euro. 

Desenul (cu dimensiuni de 20,5 cm x 21 cm) îi prezintă pe Tintin şi Milou în timp ce erau însoţiţi de un majordom în palatul regal din Syldavie, un regat imaginar al "pelicanului negru". Este vorba despre o ilustraţie pentru "Le Sceptre d'Ottokar", un foileton publicat în epocă în alb negru (din august 1938 până în august 1939) în paginile din Petit Vingtieme, un supliment săptămânal pentru tineri al ziarului conservator catolic belgian Le Vingtieme siecle. 

Copertele suplimentului Petit Vingtieme fac parte dintre cele mai căutate şi apreciate opere create de Herge. În paginile acelui săptămânal Herge a învăţat să creeze benzi desenate şi şi-a dezvoltat un stil unic. 

Casa Artcurial scoate la vânzare şi primele două benzi din "L'Etoile mysterieuse", care au fost publicate în cotidianul belgian Le Soir în octombrie 1941. 

Realizate pe hârtie, în cerneală, creion albastru şi guaşă, aceste benzi originale (cu dimensiuni de 23,5 cm x 47,5 cm) au fost estimate la un preţ cuprins între 300.000 şi 400.000 de euro. 

Ele prezintă câteva diferenţe minore faţă de versiunea de planşă ce a fost publicată într-un album de editura Casterman în 1942. 

Desenele îi prezintă pe Tintin şi Milou mergând în miezul nopţii pe o stradă aproape pustie. Tintin, cu capul îndreptat spre cer, vede o stea căzătoare. Milou, căzut pe gânduri, se loveşte de un stâlp şi se trezeşte cu capul înconjurat de stele. 

Printre alte opere originale, se află un desen în creion al unei jumătăţi de planşe din "Bijoux de la Castafiore". Acea semiplanşă (20,5 cm x 33,4 cm) este estimată între 55.000 şi 65.000 de euro. 

Vor fi scoase la licitaţie un album în ediţie originală, "Objectif Lune", cu o dedicaţie semnată de Herge în 1953 pentru desenatorul belgian Henri Ghion. Acest album este semnat şi conţine dedicaţii scrise de mai mulţi astronauţi americani care au participat la misiuni din programul spaţial Apollo. 

Buzz Aldrin, pilotul modulului lunar din misiunea Apollo 11, al doilea om care a păşit pe Lună, a scris următorul text: "Primul om care a mers pe Lună după Tintin". 

Albumul este estimat la un preţ de vânzare cuprins între 8.000 şi 12.000 de euro.

Citeşte şi: Actriţa Gal Gadot va primi trofeul Rising Star la Festivalul de Film de la Palm Springs .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.