Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obiectiv MĂREȚ pentru Macron: Ce lobby URIAȘ face președintele Franței

CBC.ca
Emmanuel Macron

Președintele Franței, Emmanuel Macron, prezent deja la vizita comisiei de evaluare de la Paris, din luna mai, la o zi după alegerea sa, și-a continuat luni campania de lobby pe lângă Comitetul Internațional Olimpic (CIO) în vederea atribuirii Jocurilor Olimpice din 2024, subliniind la Lausanne că "promovarea valorilor olimpismului este lucrul de care lumea noastră are nevoie", informează AFP.

Președintele CIO, Thomas Bach, care a avut o alocuțiune în limba franceză, limba baronului Pierre de Coubertin, fondatorul Jocurilor moderne, i-a răspuns că "candidatura Paris-2024 este în Marș", făcând referire directă la numele formațiunii politice a succesorului lui Francois Hollande.

Citește și: Simona Halep, AVERTIZATĂ de fostul său antrenor, înaintea meciului cu Johanna Konta: 'Nu are slăbiciuni'

"Într-o lume care se fracturează și în care tensiunile renasc, noi avem nevoie de aceste valori de pace și toleranță pe care mișcarea olimpică le ilustrează și le reprezintă formidabil", a declarat Macron, întâmpinat la Muzeul olimpic de către Bach.

Orașul care va găzdui JO 2024 va fi desemnat pe 13 septembrie la Lima, în cadrul sesiunii CIO, în care cele două orașe — Paris și Los Angeles — ar trebui să iasă câștigătoare deoarece un dublu vot va fi organizat pentru atribuirea mai întâi a JO 2024, apoi a JO 2028.

Citește și: Scandal la Wimbledon: Ce le-a reproșat Rafa Nadal organizatorilor, după ce a fost eliminat

Pentru Comisia de evaluare, prezidată de elvețianul Patrick Baumann, membru al CIO, orașul Los Angeles, grație numeroaselor sale echipamente existente ''are totul pus la punct pentru organizarea acestor Jocuri cu succes'', anunță Agerpres.

Parisul, la rândul său, propune o viziune a JO care ''își are rădăcinile în Olimpism'' și reflectă ''dorința de a se servi de Jocuri ca de un catalizator pentru creșterea practicii sportive''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.