Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obiectivele României, TRASATE de la Bruxelles: Mesaj pentru ministrul Finanțelor

Romania UE

Peste jumătate din bugetul de investiții publice al României este reprezentat de fonduri europene și este esențial ca aceste fonduri să fie investite strategic, în concordanță cu prioritățile de investiții ale țării, a declarat comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu.

Conform unui comunicat al Reprezentanței Comisiei Europene în România, Corina Crețu l-a primit miercuri la Bruxelles pe ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan. Cei doi înalți oficiali au discutat despre stadiul implementării politicii de coeziune în România. Comisarul european a subliniat rolul capital al politicii de coeziune în dezvoltarea țării.

Citește și: Elena Udrea, avertisment dur pentru DNA: Ce i-a transmis Laurei Codruţa Kovesi

"Mai mult de jumătate din totalul bugetului de investiții publice este reprezentat de fonduri europene și, în aceste condiții, este esențial ca aceste fonduri să fie investite într-o manieră strategică și în concordanță cu prioritățile de investiții ale României. Domnul ministru de Finanțe, Viorel Ștefan, m-a asigurat de existența resurselor necesare cofinanțării naționale pentru a facilita implementarea proiectelor", a spus comisarul european, conform Agerpres.

Totodată, cu scopul de a eficientiza acest proces, înaltul oficial european a indicat nevoia întăririi capacității administrative a beneficiarilor și susținerea lor în dezvoltarea de proiecte mature.

Citește și: Rareș Bogdan, atac virulent la Hans Klemm: 'GROTESCUL are susținători puternici'

"România are nevoie de proiecte de bună calitate și pentru aceasta sunt necesare proceduri simplificate și o capacitate administrativă consolidată. Serviciile din subordinea mea sunt întotdeauna pregătite să ofere asistență administrației naționale", a mai afirmat Corina Crețu, potrivit Agerpres.

În perioada 2014 — 2020, România beneficiază de o alocare de peste 30 miliarde de euro din Fondurile structurale și de investiții europene. Investițiile au în vedere, printre altele, atingerea țintei de 2% din PIB alocați cercetării, creșterea procentului de energie din surse regenerabile până la 24% din total, reducerea numărului persoanelor în pericol de sărăcie sau excluziune cu 580.000, față de anul 2008, și îmbunătățirea eficienței administrative prin reforme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.