Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obiectivul politic al PMP: Ce a anunţat Eugen Tomac

Preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, a declarat, duminică, faptul că unul din obiectivele politice ale PMP este "unirea României cu Republica Moldova". Acesta a vorbit la Sala Palatului, unde peste 6.000 de delegaţi PMP au participat la lansarea candidaţilor partidului la alegerile parlamentare din 11 decembrie. "Partidul nostru are o identitate foarte clară. Suntem un partid de dreapta, un partid care luptă pentru români. Identitatea noastră europeană o regăsiţi în munca pe care cu mult efort o fac cei 3,5 milioane de români din străinătate. Suntem singurul partid din România care şi-a pus pe listele pentru alegerile din 11 decembrie reprezentanţi ai românilor de peste hotare. Avem la Camera Deputaţilor liderul unionist Codreanu de la Chişinău, iar la Senat pe Daniel Ţecu, preşedintele Federaţiilor Asociaţiilor Româneşti din Europa", a spus Tomac.

El a adăugat că există "voci" care doresc ca românii "să tacă" atunci când este vorba de unirea cu Republica Moldova. "Există voci atât în ţară, atât la Moscova, cât şi chiar în anumite capitale europene care îşi doresc ca românii să tacă atunci când aduc în discuţie un subiect sensibil - reîntregirea ţării", a declarat Tomac.

El a ţinut să facă şi o trimitere la istorie. "În 1939, Moscova stalinistă împreună cu Berlinul nazist au decis în secret ca naţiunea română să fie divizată. Nu mai putem trăi în tăcere. Avem obligaţia să o spunem cu voce tare că vrem unirea României cu Republica Moldova. Acesta este obiectivul nostru politic", a concluzionat preşedintele executiv al PMP, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.