Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOC în Italia. Partidul antisistem Mișcarea 5 Stele (M5S) a ajuns pe primul loc/ SONDAJ

www.breitbart.com
M5S

Partidul populist de opoziţie Mişcarea 5 Stele (M5S) ar câştiga următoarele alegeri generale din Italia împotriva Partidului Democrat (PD) al premierului Matteo Renzi, potrivit unui sondaj de opinie publicat vineri, relatează DPA.

Citește și: SURSE - Dragnea către liderii PSD: ne jucăm LIBERTATEA la alegerile parlamentare

Sondajul, realizat de Institutul Demos, a fost publicat de cotidianul La Repubblica după referendumul de săptămâna trecută din Marea Britanie - văzut ca un impuls pentru forţele populiste din întreaga Europă - şi după alegerile locale din luna iunie când Partidul Democrat al premierului italian, Matteo Renzi, a cunoscut o înfrângere "amară", pierzând între altele municipalităţile Roma şi Torino, unde funcţiile de primar au fost câştigate de două candidate ale M5S. 

Potrivit sondajului, sprijinul pentru M5S a fost estimat la 32,3%, faţă de 30,2% pentru PD. Forţele de opoziţie de extremă dreapta se află mult în urmă, cu 11,8% pentru partidul antiimigraţie Liga Nordului şi 11,5% pentru partidul Forza Italia al fostului premier Silvio Berlusconi.

Potrivit sondajului Demos, candidatul probabil pentru funcţia de premier al formaţiunii M5S, Luigi Di Maio, este cel mai popular politician din ţară, cu 41% opinii favorabile. Popularitatea lui Renzi se află sub 40%, în scădere de la un maxim de 74% în urmă cu doi ani. 

Tendinţele negative în sondajele de opinie sunt îngrijorătoare mai ales pentru Renzi în condiţiile în care acesta se pregăteşte pentru un referendum cheie în luna octombrie asupra unor reforme constituţionale. El a promis că va demisiona în cazul în care va fi învins şi a avertizat că fără reformele propuse ţara ar deveni neguvernabilă. AGERPRES





AFTER THE ITALIAN BREXIT 










INFORMATIVE NOTE 

The survey was conducted by Demos & Pi for The Republic. The survey was conducted 27-29 June 2016 by Demeter (mixed-mode method CATI-CAMI). The national sample interviewed (N = 1,012, waste / replacements 11,866) is representative for the socio-demographic characteristics and the geographical distribution of the Italian population aged over 18 years (3.1% margin of error). 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.