Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOC în justiție: După Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, scapă și Gabriel Oprea, Sebastian Ghiță și Dan Șova

The scales of justice

E șoc în justiție, după ce mai mulți politicieni scapă de toate probele strânse la dosar în timpul procesului pe fond dintr-un motiv simplu: unul dintre judecători se pensionează! Așa se facă că procesul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, alături de fosta sa soţie şi de foşti angajaţi ai DGASPC Teleorman, va fi reluat de la zero, au decis, marţi, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Decizia a fost luată în condiţiile în care judecătoarea Anamaria Dascălu nu va mai face parte din acest complet, fiind înlocuită de Constantin Epure.

Citește și: Scandal de corupție la nivel internațional! Un ministru deja arestat

Astfel, a fost invocată o decizie a CEDO, fiind pusă în discuţie din oficiu reluarea procesului. Avocaţii au fost de acord cu reluarea procesului, astfel că instanţa supremă a stabilit un nou termen pentru data de 3 octombrie.

O decizie similară a fost luată, marţi, de instanţa supremă şi în procesul în care preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este judecat pentru mărturie mincionoasă. Magistraţii au decis reluarea procesului, iar un nou termen în acest dosar a fost stabilit tot pentru 3 octombrie.

Citește și: Noroc de milioane! Cine este politicianul român care a câștigat la Loto 2,6 milioane euro

Acelaşi complet judecă şi procesul fostului vicepremier Gabriel Oprea, al lui Sebastian Ghiță și al lui Dan Șova, fiind de aşteptat ca magistraţii să ia o decizie similară.

Fostul ministru al Internelor, Gabriel Oprea, a fost trimis in judecata de DNA in 11 mai 2016, in dosarul masinii de lux cumparate de catre Departamentul de Informatii si Protectie Interna (DIPI) pentru protectia demnitarilor si folosita de Oprea. El este judecat pentru abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Citește și: Toți utilizatorii români de Facebook și WhatsApp sunt vizați! Nu trebuie să deschideți acest mesaj

In cazul lui Sebastian Ghiță este vorba despre procesul in care omul de afaceri este acuzat ca i-a dat o casa fostului primar din Ploiesti, Iulian Badescu, in schimbul finantarii de la bugetul local a echipei de baschet Asesoft Ploiești. In iulie 2015, procurorii DNA i-au trimis in judecata pe Sebastian Ghiță si Iulian Bădescu sub acuzatiile de dare, respectiv luare de mita, abuz in serviciu si spalare de bani.

In cazul fostului senator Dan Șova, este vorba despre procesul "CET Govora", in care este acuzat ca a produs un prejudiciu de un milion de euro complexurilor energetice Turceni si Rovinari. Fostul senator Dan Șova a fost trimis in judecata in ianuarie 2016, fiind acuzat ca a luat mita 100.000 de euro pentru a asigura incheierea unui contract intre CET Govora si o firma de avocatura.

Citește și: EXCLUSIV! Absolut halucinant: ce afacere ar avea Erbașu cu Biserica Ortodoxă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.