Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOC în SUA: Diferența dintre Hillary Clinton și Donald Trump a atins o cifră nemaiîntâlnită

www.nydailynews.com
Clinton Trump

Distanţa în sondaje între candidata democrată în alegerile prezidenţiale din SUA, Hillary Clinton, şi rivalul său republican Donald Trump s-a redus, în contextul anunţării de către directorul FBI a redeschiderii dosarului corespondenţei electronice a fostului secretar de stat, relatează AFP.

Hillary Clinton, în continuare considerată favorită, a revenit duminică în Florida, stat-cheie în cursa pentru Casa Albă. Avansul ei a scăzut în media ultimelor sondaje, ajungând acum la +0,8%, potrivit Real Clear Politics. Un nou sondaj de opinie duminică îl indica chiar pe adversarul său republican Donald Trump învingător cu 46% din preferinţele alegătorilor faţă de 42% pentru Clinton (New York Times Upshot/Siena College).

Citește și: A lovit mașina poliției în timp ce-și făcea selfie în sânii goi: Și asta nu e tot

Avansul dnei Clinton se contractase uşor la nivel naţional, întrunind acum 44,9% din intenţiile de vot faţă de 41,1% pentru Donald Trump, conform mediei sondajelor recente.

În acest context, tabăra Clinton a continua duminică să-l critice pe directorul FBI, James Comey, care crease stupoare vineri anunţând redeschiderea anchetei asupra e-mailurilor fostului secretar de stat.

Citește și: O elevă, RUPTĂ în bătaie de o colegă / VIDEO

Mii de e-mailuri au fost descoperite recent, potrivit presei americane, într-un calculator pe care îl împărţea una din colaboratoarele sale cele mai apropiate, Huma Abedin, cu soţul ei Anthony Weiner. Acesta din urmă, de care Huma Abedin s-a despărţit în august, face obiectul unei anchete pentru că trimisese SMS-uri cu caracter sexual unei adolescente de 15 ani şi în cadrul anchetării acestor fapte au fost descoperite e-mailurile respective.

Comey nu a dat niciun detaliu în scrisoarea sa adresată responsabililor Congresului, care au făcut-o publică imediat. El subliniază acolo că este prea devreme pentru a şti dacă această descoperire va fi sau nu semnificativă.

Citește și: Celebra J.K. Rowling dă o nouă lovitură: Seria de romane polițiste ‘Cormoran Strike’ va fi ecranizată

"Este o acţiune fără precedent care se rupe de politica ministerelor Justiţiei, democrat şi republican", a denunţat duminică preşedintele campaniei lui Hillary Clinton, John Podesta, afirmând că directorul FBI a "trecut peste sfatul înalţilor responsabili din Ministerul Justiţiei".

El a amintit că acest minister, căruia îi este subordonat FBI, avea ca tradiţie "să nu interfereze cu alegerile, cu 11 zile înaintea acestora". "El ar fi putut începe prin a vedea aceste e-mailuri înainte de a comunica acest lucru în mijlocul unei campanii prezidenţiale, atât de aproape de ziua votului",a insistat Podesta la CNN, considerând "nepotrivită" conduita lui Comey.

Citește și: SCANDAL la Patriarhie: Un Înalt Prelat, acuzat de ORGII GAY chiar pe Dealul Mitropoliei

"Dl. Comey trebuie într-adevăr să vină să explice pentru ce a luat această măsură fără precedent când, spune el însuşi, că aceste e-mailuri ar putea să nu fie importante", a declarat Podesta.

"Puţinul conţinut" al scrisorii (directorului FBI) a fost "imediat deformat", a adăugat de asemenea pe NBC directorul campaniei lui Hillary Clinton, Robby Mook, cerând - ca şi fostul secretar de stat - ca "toate informaţiile să fie dezvăluite".

Tema e-mailurilor a fost exploatată pe larg de tabăra candidatului republican. Donald Trump a denunţat sâmbătă "cel mai mare scandal politic de la Watergate" încoace, informează agerpres.ro.

Citește și: Ar putea fi VIRALUL ANULUI: Ce poate să facă o fetiță de 4 ani din Rusia / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.