Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOC în tenisul românesc: Partenerul lui Florin Mergea a fost prins DOPAT, anunță Federația Internațională

www.agerpres.ro
Florin Mergea

Tenismanul Adrian Barbu, locul 506 ATP de dublu, partener al vicecampionului olimpic Florin Mergea, locul 49 ATP, a fost depistat pozitiv la un control antidoping efectuat la 16 august, la turneul challenger de la Meerbusch, Germania, informează itftennis.com.

Potrivit ITF, în eşantionul de urină al lui Barbu, sportiv în vârstă de 34 de ani, s-au descoperit nandrolon şi metenolon, scrie news.ro.

Citește și: Eroare uriașă a PSD! Decizia care le poate puna capac

La 12 octombrie, Barbu a fost acuzat de încălcarea regulamentelor antidoping şi s-a decis suspendarea sa provizorie, din data de 22 octombrie. Adrian Barbu avea dreptul de a contesta suspendarea provizorie, dar nu a făcut-o, menţionează ITF.

"Barbu, jucător român de 34 de ani, a dat o probă de urină la 16 august 2017, cu ocazia participării la Bucher Reisen Tennis Grand Prix, un turneu ATP Challenger desfăşurat la Meerbusch, Germania. Proba a fost trimisă pentru analiză la laboratorul de la Montreal, acreditat de Agenţia Mondială Antidoping (WADA), unde s-a stabilit că aceasta conţine metabolit de nandrolon (19-norandrosteron) şi metaboliţi de metenolon. Nandrolon şi metenolon sunt substanţe non-specifice intezise la categoria S.1.1 al listei substabţelor interzise (agenţi anabolici). La 12 octombrie, Barbu a fost acuzat de încălcarea regulamentului antidoping şi a fost suspendat provizoriu, începând din 22 octombrie 2017. Barbu a avut dreptul (şi îl are) de a se adresa comisiei independente convocate să analizeze cazul lui şi să explice de ce nu ar trebui suspendat provizoriu, dar a ales să nu îşi exercite acest drept", se arată în comunicatul ITF.

Citește și: Extrem de INTERESANT! Ce salariu va avea, de fapt, Sorin Grindeanu ca șef al ANCOM

La turneul de la Meerbusch, Adrian Barbu şi Florin Mergea au fost eliminaţi în primul tur, de cuplul Jonas Luetjen/Karim-Mohamed Maamoun (Germania/Egipt), cu scorul de 4-6, 6-4, 10-5. De la competiţia din Germania, Barbu a mai jucat în echipă cu Mergea două turnee, la Chitila, un turneu Futures în care au pierdut în finală, şi la Braşov, un alt turneu Futures, pe care l-au câştigat. La următoarele două competiţii, ultimele dinaintea suspendării şi tot de categorie inferioară, Barbu a evoluat cu Victor Vlad Cornea şi cu Adrian Ungur.

La 30 iulie, Florin Mergea anunţa că va face pereche cu Adrian Barbu, locul 824 atunci. Ultima oară, Florin Mergea făcuse pereche cu Aisam-Ul-Haq Qureshi (Pakistan).

Citește și: Premierul Mihai Tudose îi întinde o mână de ajutor omului scos din joc de Liviu Dragnea! Funcția pe care i-o pregătește

Mergea afirma că s-a antrenat în ultimele trei luni cu Adrian Barbu, un "jucător cu perspective bune".

"În ultimele 3 luni m-am antrenat alături Adrian Barbu pe care îl cunosc de mulți ani și de fiecare dată când am ieșit de pe teren am avut satisfacția lucrului bine făcut, sau mă rog, în cazul nostru, a mingii bine și de foarte multe ori lovite! Nu pot spune asta despre toate antrenamentele pe care le-am avut de-a lungul anilor cu diverșii mei parteneri. Adi, un jucător cu perspective bune acum 11 ani când a fost nevoit să renunțe la tenis din diverse motive, a decis să revină în circuitul profesionist la dublu. Întotdeauna mi-am dorit ca pe circuitul ATP să joc alături de un român, anul trecut după Rio credeam că se va întâmpla, dar nu a fost să fie. Antrenamente excelente, motivație la cote înalte, ambiție egală cu a mea, valori comune, un român şi mai presus de toate un foarte bun prieten. Ce ne-ar împiedica să jucăm împreună, chiar de mâine? Clasamentul lui Adi, lipsa lui de experiență la nivel de turnee ATP? Ce mă împiedică pe mine să joc din nou turnee futures sau challangeruri și să-i spun ce am văzut și învățat în ultimii 5 ani? Clasamentul meu nu e o problemă, cu siguranță, iar limba română nu e un obstacol pentru niciunul din noi. Ce ar ieși de aici? O perioadă foarte bună de antrenamente chiar în competiții și un clasament în creștere pentru Adrian Barbu, care ne va da șanse de participa la turneele mari de anul viitor", a scris Mergea atunci, pe contul său de Facebook.

Citește și: Soția lui Marian Godină se lansează în afaceri! Celebrul polițist a făcut marele anunț

În total, Adrian Barbu şi Florin Mergea au jucat împreună la cinci turnee, la Piteşti, la Bucureşti, la Meerbusch, la Chitila şi la Braşov, competiţia germană fiind cea mai importantă dintre acestea, având premii de 43.000 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.