Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOCANT Cum a ascuns regimul de la Damasc crimele în masă: DEZVĂLUIRILE făcute de SUA / FOTO

Guvernul american deţine dovezi că regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad a construit un crematoriu lângă închisoarea Sednaya pentru a incinera cadavrele a mii de prizonieri ucişi în acest complex penitenciar, situat la nord de Damasc, în cei şase ani de conflict, a declarat luni un oficial al Departamentului de Stat al SUA, într-un briefing de presă la Washington, transmit AFP, Reuters şi DPA.

Prezentând presei o serie de fotografii luate prin satelit, Stuart Jones, asistent pentru Orientul Mijlociu al secretarului de stat, a acuzat Siria că a folosit acest crematoriu pentru a ascunde 'crime în masă'. Oficialul american a cerut regimului Assad să pună 'capăt acestor atrocităţi', iar Rusiei să crească presiunea asupra Damascului, scrie agerpres.ro.

Citește și: Paris Jackson, fiica lui Michael Jackson, face topless / FOTO HOT

În aceste fotografii, datate aprilie 2017, aprilie 2016, ianuarie 2015 şi august 2013, declasificate de guvernul american, se pot vedea clădiri, una purtând legenda 'închisoarea principală', iar cealaltă 'crematoriu probabil'.

O altă fotografie, cu legenda 'zăpadă topită pe o parte a acoperişului', atestă, potrivit lui Stuart Jones, existenţa unui 'crematoriu instalat de regimul sirian'.

Citește și: NU trebuie să lași bacșiș la Taxi/ LEGE

'Deşi numeroasele atrocităţi ale regimului sunt bine documentate, credem că crematoriul este o tentativă de a ascunde amploarea crimelor în masă comise la Sednaya', a adăugat diplomatul american, precizând că SUA vor prezenta dovezile comunităţii internaţionale.

Aceste acuzaţii survin la câteva zile după vizita la Washington a ministrul rus de externe Seghei Lavrov, a cărui ţară susţine regimul Assad.

Citește și: VESTE TERIBILĂ pentru Florin Piersic Jr.: DOLIU URIAȘ în teatrul românesc

Într-un raport din luna februarie, organizaţia Amnesty International a acuzat regimul sirian că, între 2011 şi 2015, a spânzurat în medie între 20 şi 50 de prizonieri săptămânal în închisoarea militară Sednaya, în total fiind executate între 5.000 şi 13.000 de persoane în cadrul acestei 'politici de exterminare'.

În acelaşi briefing de presă, Jones a mai declarat că SUA au 'motive să fie sceptice' faţă de acordul privind crearea de 'zone de dezescaladare', mediat de Rusia şi Turcia la negocierile de încetare a focului purtate săptămâna trecută în capitala kazahă Astana.

Citește și: Ilie Năstase e iar în centrul unui SCANDAL: Totul după ce a premiat-o pe Simona Halep, la turneul lui Ion Țiriac, de la Madrid

'În lumina eşecurilor precedentelor acorduri de încetare a focului, avem motive să fim sceptici. Regimul (Assad) trebuie să înceteze toate atacurile asupra civililor şi a forţelor opoziţiei. Iar Rusia trebuie să poarte responsabilitatea de a asigura conformarea regimului', a subliniat oficialul american.

content-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.