Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOCANT Extremiștii au încercat să intre cu CAMIONUL peste ministrul german al justiției / VIDEO

Circa 50 de membri ai unei grupări germane de extremă dreapta au încercat să pătrundă vineri în sediul Ministerului german al Justiţiei pentru a protesta împotriva proiectului unei legi de combatere a aşa-numitelor delicte de ură şi a ştirilor false, proiect aflat în dezbaterea parlamentului, transmite agenţia EFE.

Manifestanţi membri ai grupării intitulate 'Mişcarea Identitară', ce pledează pentru apărarea 'identităţii naţionale', s-au apropiat cu un camion de sediul Ministerului Justiţiei şi au încercat să intre în interior cu ajutorul unei scări, dar au fost împiedicaţi de intervenţia poliţiei, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ucrainenii fac mișto de ruși după incidentul cu oile românești care au scufundat o navă rusească de război / VIDEO

Participanţii la protest au strigat sloganuri împotriva ministrului justiţiei, Heiko Maas, şi în favoarea închiderii graniţelor Europei în faţa migranţilor.

Presupusul organizator al protestului a fost condus la o secţie de poliţie şi i s-a deschis dosar penal pentru încălcarea legii privind reuniunile publice, în timp ce gruparea din care face parte a postat pe Facebook imagini de la manifestaţie.

Citește și: Ce a pățit mama denaturată care și-a supus fiica de 6 ani la orgii

Conform guvernului german, 'Mişcarea Identitară' are circa 300 de membri, dar numai o parte dintre ei participă în mod regulat la proteste.

Un grup de 'identitari' a încercat în luna decembrie să ocupe sediul central al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel, după ce în luna august militanţi ai acestei mişcări au escaladat Poarta Brandenburg şi au amplasat sub carul victoriei tras de patru cai o pancartă cu sloganul: 'Frontiere sigure, viitor sigur'.

Citește și: S-au îmbogățit din prostituție de lux

Autorităţile de la Berlin afirmă că 'identitarii' fac parte din noile mişcări de extremă dreapta ce resping societăţile multiculturale şi văd o ameninţare în imigraţie şi islam.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.