Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOCUL NOPȚII în Spania: Preşedintele separatist catalan, Carles Puigdemont, a semnat declaraţia de independenţă, apoi a SUSPENDAT-O

bloomberg.com
Carles Puigdemont

Preşedintele separatist catalan, Carles Puigdemont, a semnat marţi seara, împreună cu parlamentari din majoritatea sa, o declaraţie de independenţă, dar a suspendat-o, "chemând la dialog", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al guvernului regional.

"Constituim Republica Catalană, ca stat independent şi suveran, de drept, democratic şi social", arată această declaraţie semnată de cele trei partide pro-independenţă. "Dar preşedintele o suspendă chemând la dialog", a precizat purtătorul de cuvânt al guvernului catalan, scrie agerpres.ro.

Citește și: A redus reușita Simonei la bani: Cine este senatoarea care nu s-a bucurat pentru Halep și ce mesaj rece a avut

Preşedintele catalan, Carles Puigdemont, "nu ştie unde este, nici unde merge", a declarat marţi numărul doi din guvernul spaniol, după ce acesta a semnat o declaraţie de independenţă căreia i-a suspendat efectele.

"Este discursul cuiva care nu ştie unde este, nici unde merge, nici unde vrea să meargă", le-a spus jurnaliştilor Soraya Saenz de Santamaria, anunţând un consiliu extraordinar de miniştri pentru miercuri, ora locală 9,00 (10,00, la Bucureşti), pentru a decide răspunsul Madridului la provocarea separatiştilor catalani.

Citește și: Mihai Tudose a fost scos din sărite: ”Și-au bătut joc de România, dacă vor mai greși o dată, voi reacționa violent”

"Guvernul Cataloniei şi eu însumi propunem suspendarea efectelor unei declaraţii de independenţă", a declarat marţi seara Carles Puigdemont, fără a fixa un termen precis, într-o alocuţiune istorică în Parlamentul catalan, plasat sub măsuri de înaltă securitate.

Mai înainte, el susţinuse în faţa parlamentarilor că a primit un mandat din partea catalanilor, care s-au exprimat la referendumul interzis din 1 octombrie, "pentru a transforma regiunea într-un stat independent sub forma unei republici".

Citește și: Situație fără precedent în România: Primarul s-a crucit când a realizat ce salariu uluitor a primit o fostă secretară

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.