Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ofensivă la Raqqa: Washingtonul este în 'strâns contact' cu Ankara (coaliţia)

raqqa siria

Statele Unite sunt în "strâns contact" cu Turcia pentru a coordona ofensiva asupra oraşului Raqqa, bastion în Siria al grupării Stat Islamic (SI), a afirmat duminică la Amman emisarul american de lângă coaliţia internaţională împotriva SI, Brett McGurk, citat de AFP. 

"Suntem în strâns contact (...) cu aliaţii noştri turci şi din acest motiv şeful statului-major (american) interarme (Joseph Dunford) s-a aflat astăzi (duminică) la Ankara", a declarat Brett McGurk, adăugând că SUA doresc ca ofensiva asupra oraşului Raqqa să fie "cât mai coordonată posibil". 

"Suntem în contact permanent cu toţi cei care intervin", a adăugat oficialul american, recunoscând că situaţia este "complexă în Siria". 

Forţele Democrate Siriene (FDS), o alianţă a luptătorilor kurzi, arabi şi turkmeni susţinută de Statele Unite, care desfăşoară ofensiva pentru a elibera oraşul Raqqa din mâinile jihadiştilor, a afirmat în cursul zilei că Washingtonul este de acord ca Turcia să nu joace niciun rol în această operaţiune. 

Turcia este îngrijorată din cauza ascensiunii FDS, dominată de miliţia kurdă YPG pe care o consideră o organizaţie teroristă din cauza legăturilor sale cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK). 

"Sunt interese multiple şi părţi diferite, iar noi (...) acţionăm constant pentru a ne asigura (...) că există un obiectiv comun împotriva Daech" (acronimul arab al SI), a subliniat Brett McGurk.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.