Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ofensivă majoră a Statului Islamic. Înfrângere dură pentru trupele guvernamentale

raqqa siria

Jihadiştii din gruparea Statul Islamic (SI) au alungat luni trupele regimului sirian din provincia Raqqa (nord) în urma unei contraofensive soldată cu moartea a 40 de membri ai forţelor proguvernamentale în 24 de ore, a informat un ONG, potrivit agenţiei France Presse. 

Regimul de la Damasc a lansat pe 3 iunie o ofensivă pentru a cuceri oraşul-cheie Tabqa din provincia Raqqa, înaintând aproximativ 20 de kilometri. 

Jihadiştii au reuşit să respingă forţele guvernamentale în afara provinciei după un contraatac lansat în ajun, a făcut cunoscut Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO). 

"Daech (acronimul în arabă al SI) a reuşit să alunge trupele regimului dincolo de frontierele administrative ale provinciei Raqqa după o contraofensivă înverşunată lansată duminică seară", a relatat OSDO. 

Potrivit Observatorului, SI a trimis sute de luptători ca întărire de la Raqqa, reşedinţa provinciei şi capitala proclamată de gruparea jihadistă, la Tabqa pentru a apăra oraşul pe care încercau să îl cucerească forţele guvernamentale. 

Organizaţia neguvernamentală, care se sprijină pe o vastă reţea de surse în întreaga ţară, a afirmat că "peste 40 de membri ai forţelor regimului au fost ucişi" în lupte. 

Oraşul Tabqa este situat la 50 de kilometri vest de localitatea Raqqa.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.