Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL! Acordul CETA dintre Canada şi Uniunea Europeană a intrat în vigoare. Ce avantaje are România

canada ue

Acordul Economic şi Comercial Cuprinzător dintre Uniunea Europeană şi Canada a intrat în vigoare, fiind deschise noi pieţe pentru exportatori şi, totodată, eliminate unele taxe percepute pentru export, informează Mediafax.

”Relaţiile comerciale dintre UE şi Canada sunt deja foarte dezvoltate, însă CETA le va propulsa la un nivel superior, aducând beneficii pentru ambele părţi. Partenerii europeni aşteaptă cu nerăbdare să beneficieze de un acces mai facil la cherestea de calitate superioară din Canada, la fructe de mare, la dispozitive medicale inovative şi la delicatese precum siropul de arţar. În acelaşi timp, canadienii sunt dornici să regăsească o varietate mai largă de produse europene în magazinele lor, inclusiv vinuri fine din România, mobilier, piese auto şi echipamente tehnologice pentru domeniul naval”, a declarat ambasadorul Canadei în România, Kevin Hamilton.

”Trebuie să subliniem că 42.000 de locuri de muncă din România, la ora actuală, sunt dependente strict de comerţul cu Canada. Sperăm ca acest număr să crească după intrarea în full în vigoare a acordului CETA. (...) Sunt categorii de schimburi comerciale spre care noi tindem . Noi suntem oarecum realişti de potenţialul economiei româneşti la ora actuală şi cred că acest import-export de servicii va conta mult mai mult pe viitor decât bunurile în sine. (...) Faptul că vor cădea unele taxe va avea un impact pozitiv asupra economiei noastre”, a declarat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României Mihai Daraban.

O nouă informare a meteorologilor: Vreme incredibilă pentru această perioadă a anului

România va beneficia direct de reducerile de tarife pentru unele dintre produsele de export cele mai competitive, printre care produsele din pielărie şi încălţăminte, produse agricole, servicii de construcţii nave, construcţia de automobile şi producţia de piese auto, produse ceramice şi textile.

Pe măsură ce acordul CETA intră în vigoare, se estimează că volumul relaţiilor comerciale bilaterale dintre Canada şi Uniunea Europeană va creşte, astfel încât exporturile din Uniunea Europeană către Canada vor fi mai mari cu 23% anual. De asemenea, creşterea produsului intern brut la nivelul Uniunii Europene va fi de 11,6 miliarde în fiecare an.

Exportatorii din ţările Uniunii Europene vor putea să comercializeze grâu, făină şi vin pe piaţa canadianăfără a plăti taxe. Totodată, tarifele la export în sectorul construcţiilor de maşini, care în acest moment se ridică la 9,5%, vor fi anulate ca urmare a implementării CETA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.