Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL Antonio Tajani a câştigat şi al treilea tur al alegerilor pentru preşedinţia PE

parlamentul european

Candidatul Partidului Popular European la preşedinţia Parlamentului European, Antonio Tajani, a câştigat şi al treilea tur al alegerilor pentru desemnarea preşedintelui Legislativului european şi se va confrunta în al patrulea şi ultimul tur cu socialistul Gianni Pitella, care s-a clasat al doilea, a anunţat preşedintele PE Martin Schulz.

Tajani a obţinut 291 de voturi, iar Pitella 199 de voturi. Pentru că nici unul dintre candidaţi nu a reuşit să obţină majoritatea absolută, va avea loc al patrulea tur de scrutin, programat pentru ora 21.00 ora României. Conform regulamentului, la al patrulea şi ultimul tur participă doar primii doi clasaţi în cursa pentru preşedinţie.

Pe locul trei s-a clasat reprezentanta grupării conservatorilor şi reformiştilor europeni, Helga Stevens, cu 58 de voturi. Jean Lambert, reprezentanta grupului ecologist, a fost votată de 53 de europarlamentari. Eleonora Forenza, care a candidat din partea grupării stângii europene, a obţinut 45 de voturi, conform Agerpres. Ultimul clasat este europarlamentarul român Laurenţiu Rebega, care a obţinut cu un vot mai puţin decât în turul precedent, când a fost votat de 45 de europarlamentari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.