Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficial BCE: Ținta de inflație va fi ratată

bce

Banca Centrala Europeana (BCE) va rata în mod clar tinta unei inflatii de aproape 2%, din cauza declinului dramatic al preturilor petrolului, a declarat Ewald Nowotny, membru în consiliul guvernatorilor institutiei, care crede ca sunt necesare noi masuri de stimulare a economiei zonei euro.

Scaderea dramatica a preturilor petrolului este principalul factor din spatele inflatiei scazute a preturilor de consum din zona euro, dar bancile centrale nu pot influenta acest lucru, a spus Nowotny, care este guvernatorul bancii centrale a Austriei, într-un discurs la Varsovia, relateaza MarketWatch, potrivit Mediafax.

Nowotny considera ca este necesara o crestere economica mai puternica în zona euro, iar BCE trebuie sa ia noi masuri în aceasta directie.

"BCE se foloseste de instrumentele de politica monetara disponibile, dar este destul de evident ca în actuala situatie macroeconomica sunt necesare noi instrumente", a spus oficialul BCE.

Euro s-a depreciat cu 0,3%, la 1,1444 dolari pe unitate, în urma remarcilor lui Nowotny.

Zona euro a înregistrat inflatie negativa în septembrie, pentru prima oara în ultimele sase luni, evolutie care a surprins analistii si a amplificat presiunile asupra BCE pentru suplimentarea masurilor de stimulare. Preturile de consum din zona euro au scazut cu 0,1% în septembrie, fata de aceeasi perioada a anului trecut, în timp ce analistii prognozau stagnare.

BCE a anticipat în septembrie ca economia zonei euro va înregistra anul viitor o crestere de 1,7% si o rata a inflatiei de 1,1%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.