Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL Bomba se confirmă - DNA face dosar ANAF-ului în Cazul Voiculescu

DNA

Procurorii DNA s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar în legătură cu săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti de către funcţionari din ANAF şi alte instituţii, precum şi de către persoane condamnate, asa cum STIRIPESURSE.RO anunta acum cateva ore potrivit unor surse judiciare.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie s-au sesizat din oficiu cu privire la suspiciunea săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, de către funcţionari publici din cadrul ANAF, al altor instituţii şi de către persoane condamnate la pedepse privative de libertate. Acest nou dosar penal s-a constituit în condiţiile în care hotărâri judecătoreşti definitive nu au fost executate sub aspectul recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat", se arată într-un răspuns DNA trimis marţi AGERPRES. 

Potrivit DNA, o adresă care conţine documente referitoare la o executare silită a fost primită şi înregistrată la DNA, urmând a fi luată în considerare în dosarul penal.

Vezi și: EXCLUSIV - Dragnea și Oprea au bătut palma. PROTOCOLUL PSD-UNPR

Vezi și: DEZVĂLUIRILE ce provoacă un CUTREMUR: Gabriel Oprea, UNPR, SRI și serviciile secrete ale MAPN


Surse judiciare au declarat pentru AGERPRES că adresa respectivă a fost depusă de judecătoarea Camelia Bogdan, preşedintele completului de la Curtea de Apel Bucureşti care a dat sentinţa definitivă în dosarul ICA. 

Recent, ANAF a solicitat judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti lămuriri în legătură cu modul în care trebuie pusă în executare sentinţa privind recuperarea prejudiciului în dosarul ICA, printre care se află şi sediul trustului Intact. ANAF susţine că avocaţii familiei Voiculescu au deschis mai multe procese în civil, prin care au blocat procedura de executare silită. 

Curtea de Apel Bucureşti a decis, săptămâna trecută, că nu există niciun impediment pentru ca ANAF să confişte imobilele dobândite de Voiculescu prin privatizarea frauduloasă a ICA. 

Pe 8 august 2014, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare. De asemenea, Sorin Pantiş, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare, iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare. 

Judecătorii au mai stabilit că prejudiciul în acest caz se ridică la 60 de milioane euro şi au dispus confiscarea mai multor proprietăţi, terenuri şi imobile aparţinând lui Dan Voiculescu, 'care vor trece în patrimoniul statului libere de orice sarcini'. 

Este vorba, printre altele, de imobilul teren intravilan în suprafaţă de 29.220,03 metri pătraţi situat în Bucureşti, sector 1, strada Gârlei nr.1D şi construcţiile aferente, precum şi de alte două terenuri şi construcţiile aferente acestora, în suprafaţă de 4.457 de mp şi, respectiv, 3.000 de mp, ambele situate în Bucureşti, sector 1, strada Gârlei, nr. 1B. 

Judecătorii au mai decis confiscarea imobilului situat în şoseaua Bucureşti - Ploieşti, nr. 25 - 27, sector 1, compus din teren în suprafaţă de 4.184,41 mp şi construcţie de 3.140 mp edificată pe o suprafaţă construită la sol de 1.986,25 mp, care vor trece în patrimoniul statului. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.